Niet iedereen binnen onze redactie is een hardcore PC-gamer en voor onderweg is een grote koptelefoon meestal niet zo handig. Niet als je hem in je handtas wil doen in ieder geval. Vandaar dat wij vandaag oordopjes reviewen. Speciaal voor handheldgamers of mobile spelers.
De oordopjes die we testen zijn de G-Cube HiFiSound iBuds, model iB-850BK. Dat betekent helaas niet die mooie met Swarovski Elements, maar wel eentje die een ander groot pluspunt heeft wat de meeste oordopjes van dit merk niet hebben.

Looks
De oordopjes zien er in principe uit zoals elke andere set, uitgevoerd in zwart-zilvergrijs. Het zijn niet de oordopjes zoals je die kent van de iPhone of iPod, maar van die oordopjes die je in je oor doet, waar van die zachte caps bijzitten mocht je oor kleiner of juist groter zijn. Het prettige aan deze oordopjes en meteen het grote voordeel, is dat er nog wat hard plastic omheen zit. Hiermee kun je de oordopjes min of meer vastzetten in je oor en dat is natuurlijk heel erg handig. Soms glippen oordopjes uit je oor, maar dat gebeurt in dit geval niet meer en dat is een enorme plus.Geluid
Het geluid van deze oordoppen is erg goed. Hoewel er een diepe bas wordt beloofd die bij het luisteren naar hiphop op bijvoorbeeld je telefoon niet echt heel erg doorkomt, is het geluid goed hard, niet ruiserig enzovoorts. Ik was erg tevreden, vooral omdat je nog wel wat omgevingsgeluid hoort en dat vind ik wel belangrijk. Hoewel het als gamer prettig is om helemaal afgesloten te zijn van de buitenwereld, vind ik het bij handheldgamen onderweg toch belangrijk dat je wel hoort dat de conducteur naast je staat en goedemorgen zegt.

Mening
Er zit trouwens ook nog een schattig klein fluweel-achtig zakje bij de oordopjes, waar je ze in kunt doen voordat ze in je tas verdwijnen. Op zich wel handig, want oordopjes zijn vaak erg kwetsbaar, maar aan de andere kant weet ik niet in hoeverre je oordopjes niet juist gewoon even snel in je tas wil kwakken voor je ergens naar binnen gaat. Verder vind ik het geluid niet bijzonder geweldig, maar wel gewoon goed. Zoek je een degelijk stel oordopjes die niet al te duur zijn en goed in je oor blijven zitten, dan is dit setje een heel goed keuze.
Specificaties en informatie:
Prijs: € 20,00 – € 40,00.
Kabellengte: 1,2 meter
Speakers: 13mm, 95dB/mwat 1 KHz, 32 ohm en frequentie 16Hz-20Hz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.