We zijn gestart met onze 30 dagen video game challenge met algemene vragen over gamen. De vraag is A game that is underrated. We geven er met een aantal redactieleden antwoord op en zijn ook benieuwd naar jullie reacties.

Patricia: Style Boutique! Misschien omdat ik dol ben op kleding en mensen adviseren dat ik deze game zo leuk vind. Maar er word te weinig aandacht aan besteed terwijl dit wel een heel leuk spel is.

Heather: Mirror’s Edge! Ik vond het een enorm toffe, uitdagende en vernieuwende game met vette omgevingen. Het verhaal van runner Faith, dat door de game heen weeft wanneer het springen, vallen en rollen een beetje een sleur begint te worden houd je aan het spelen. Een game over Freerunnen is gewoon vet! En hoewel de game leuk is op de PC is de uitdaging nog groter op de console.

Svenja: Een game die in mijn ogen ´underrated` is, is Vanquish. Omdat de game niet een typische shooter was werd het bij veel mensen die ervan uit gingen dat het wel een typische shooter was slecht ontvangen. Maar zelf vond ik het wel verfrissend dat het iets anders was.

Laura: De DS-game Alice in Wonderland, die tegelijkertijd verscheen met de Tim Burton-versie van het Disneysprookje. Ik wil niet zeggen dat het een geniale game is, maar hij is behalve het geweldige stijltje erg uitdagend. Ik heb er in ieder geval van genoten en het feit dat hij al zo snel in de budgetbakken lag na verschijnen in 2010, vond ik destijds choquerend.

Saskia: Ik ben beter met underrated films dan games…. Hmmm Oh ik weet er wel één. Oil Rush, deze RTS heeft super grafics en speelde heel lekker. Zeer weinig mensen kennen deze.

Didi: Er worden vaak games onderschat al denk ik dat ze ook vaak gewoon niet opgemerkt worden. Als er een hype gaande is met weel marketing van één van de triple A titels dan willen kleine diamantjes nog wel eens onder sneeuwen. Maar als je dan af gaat op de reviews van alle websites dan vind ik dat over het algemeen Another Code R: A journey into Lost Memories wel een erg laag cijfer heeft gekregen, en dit terwijl ik zo fan was van het spel. Another Code is eerst uitgekomen voor de DS en hierna is het vervolg gekomen op de Wii en ja het vervolg is niet helemaal zo aangrijpend als deel één maar het geeft toch ook wel antwoorden op bepaalde vragen waarmee je deel één afsloot. En hoe vaak komt er een point and click game uit voor de console? En dan ook nog eentje met een leuk en soms zelfs griezelig verhaal.

Sandra: Ik vind een paar games echt underrated, waaronder Army of Two, die echt geweldig is om te spelen met twee personen, ondanks dat het een veel te kort spel is naar mijn mening. Het spel vraagt van je echt samen te werken en elkaar te beschermen terwijl je door oorlogsgebieden vecht. Daarnaast is Okabu een spel te koop in de Playstation Network Store die erg kinderlijk lijkt, maar erg grappig is om met meerderen te spelen. De grootste underrated game naar mijn mening is mijn absolute online lievelingsgame: Runescape. En waarschijnlijk komen er nu al vooroordelen naar boven, maar het is echt een heel cool spel. Het grootste argument dat mensen gebruiken is dat het voornamelijk door kinderen wordt gespeeld, maar als je member bent zoals ik en echt goed probeert je skills te ontwikkelen kom je vanzelf bij andere Runescape fans terecht van alle leeftijden. Zo hebben we in onze clan mensen van alle leeftijden, inclusief volwassenen die er ook veel plezier van beleven. En als je eenmaal je draai hebt gevonden in de game, dan blijf je fan voor het leven.

LadyPatries

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.