Er zijn nogal wat games uitgebracht, maar wat is nu een ware klassieker? We hebben even moeten graven in onze herinneringen en vinden we de volgende games onze Favorite classic game.

Patricia: SimCity! Ik heb voor mijn Super Nintendo (SNES) SimCity liggen. Ik bak er werkelijk waar niets van, tenzij ik gebruik maak van het boekje met de speluitleg erin. Dan doorloop ik de tutorial, gaat het goed en als ik aan mijn lot word overgelaten breekt de pleuris uit. Maakt niets uit, ik vind het een fantastische game!

Heather: Mario Bros. Mijn favoriete loodgieter is dan wel 4 jaar ouder dan ikzelf, maar het is na al die jaren niet aan hem te zien. Okay, hij is wat boller geworden, wat meer strak getrokken, en tuinbroeken zijn nooit een echte hit geworden, maar in 2D springend door levels gaan blijft tof.

Svenja: Mijn meest favoriete Klassieke game is met zekerheid The Lemmings echt wat is dat een fantastisch spel. Het begint altijd makkelijk maar hoe verder je komt hoe moeilijker het vaak wordt. Altijd maar proberen om alle mogelijke Lemmings in veiligheid te brengen.

Laura: Zelda: A Link to the Past. Epische muziek, schattige Link en een veelzijdige wereld om jezelf helemaal in te verliezen.

Saskia: Dit vond ik een moeilijke vraag, maar ik ben tot een game gekomen. Ik wist eerst niet waar ik aan moest denken bij een classic game. Want oude games zijn niet per definitie classic. Ik heb geen oude consoles gehad, maar wel oude games gespeeld. Mijn favo klassieker welke ik ook nog steeds wel eens speel is Tetris.

Didi: Dit is een makkie Little Big Adventure 2, en dit is puur uit nostalgische redenen. De game is ontzettend moeilijk en in de tijd dat er nog bijna geen internet guides bestonden, ik weet niet eens of we al internet hadden, slaagde ik er in om samen met mijn vader en zusje toch een heel eind te komen. Als ik het nu weer speel blijft het een spel vol herkenningen en herinneringen naar mijn jeugd.

Sandra: Echte favorieten zijn de Commander Keen games. Ik kan die echt uren lang spelen, duizenden keren achter elkaar en het nog leuk vinden! Ze zijn ook erg uniek en ik heb er leuke herinneringen aan omdat ik toen nog erg jong was en het dus vaak samen met mijn moeder speelde.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.