Met Pasen voor de deur, denken we bij Female-Gamers heel veel aan paaseieren. Niet alleen die goddelijke variantjes van chocolade, maar ook de Engelse variant. Easter Eggs. Ze hebben niks met cacao te maken, want het zijn grapjes in games. Gekke dingetjes die je soms zomaar ontdekt. Wij zijn dol op verrassingen, daarom presenteren wij de TOP 10: Easter Eggs.

10. Doom 2
Het is een beetje een freaky Easter Egg, maar bij de ontwikkelaar id Software werkten schijnbaar nogal rare kwasten toen er aan Doom 2 werd gewerkt. John Romero, een van de makers van Doom, schijnt een hele egoïstische lul te zijn geweest. Misschien dat de ontwikkelaars hem daarom nogal onflorissant in hun game hebben gestopt.

ZO KRIJG JE HEM: Als je voor de eerste keer tegen de enorme demon moet vechten aan het einde van de game, dan zegt hij: “To win the game, you must kill me, John Romero!” achterstevoren. Als je de ‘no clipping’-modus aanzet en door de muur achter de demon loopt, dan zie je het hoofd van Romero op een staak.

 

9. Zelda: A Link to the Past
Het is voor vele gamers een van de favoriete games ooit, maar zouden die allemaal weten welke toffe Easter Egg er in deze Super Nintendo-game uit 1992 zit? Nintendo Power, een Nintendo-magazine, had een wedstrijd uitgeroepen zodat fans hun naam in de game konden krijgen en de winnaar van die wedstrijd is Chris Houlihan geworden. Zucht, vereeuwigd in een game.. ik wou dat ik Chris Houlihan was…

ZO KRIJG JE HEM: Je moet de Pegasus Boots gebruiken en van Kakariko Village via het bos naar Hyrule Castle reizen. Je krijgt dan toegang tot een geheime kamer met een boodschap van Chris Houlihan. Wat die boodschap is, zie je in het plaatje.

 

8. Modern Warfare 2
Je zou het niet verwachten in een oorlogshooter, maar er zit een beertje in. Het schijnt gemaakt te zijn door een medewerker van Infinity Ward en zijn kind. Wij vonden hem al schattig, maar met die achtergrond is het nog liever natuurlijk.

ZO KRIJG JE HEM: Je moet het level The Hornet’s Nest spelen en bij Ghost blijven vanaf het begin. Hij gaat dan naar de toren als het vechten begint, als dat niet gebeurt, ga dan rechts en ga door het huis heen. Nadat alle vijanden dood zijn, blijf je bij de muur tot je rechts onderin een huisje ziet. Je ziet dan een stukje tussen de muur en het huis, dat een gang is waarbij je aan het einde een teddybeer ziet.

 

7. Grand Theft Auto: San Andreas
In GTA heb je altijd een shitload aan Easter Eggs, maar onze favoriet (en daarin zijn we niet de enige) zit in San Andreas. Hij is zo grappig, omdat er letterlijk staat te lezen dat je een Easter Egg hebt gevonden…

ZO KRIJG JE HEM: Ga naar de bovenkant van de brug die San Fierro aan Las Venturas koppelt en je ziet een berichtje waarin staat: “There are no Easter Eggs up here. Go away.” Een beetje flauw, maar toch leuk.

 

6. Metal Gear Solid
Hij was op de PlayStation uitgekomen en iedereen is helemaal dol op deze game. Er was wel een dingetje dat ontzettend freaky was in dit spel, en dat was de Psycho Mantis die ineens de vierde muur doorbrak. Hij kijkt je ineens aan en gaat dan je PlayStation geheugenkaartje scannen voor Konami Save Games. En hij gaat met zijn krachten ook nog iets zeggen over jouw gamegedrag.

ZO KRIJG JE HEM: Gewoon aan het einde van de game, dan kom je de Psycho Mantis in een pluchen kantoor tegen. Als je deze games hebt gespeeld op je PlayStation, dan heeft hij daar in ieder geval wat over te zeggen: Castlevania: Symphony Of The Night, Policenauts, Silent Hill, ISS Soccer en Suikoden.

 

5. Mass Effect 3
Ja, Easter Eggs zijn niet alleen iets van vroeger. Nog steeds worden games volgestopt met gekkigheden en Mass Effect 3 is daar een van. Je komt in deze game een vreemde soort Space Hamster (Boo uit Baldurs Gate anyone?) tegen, maar je moet er wel wat meer moeite voor doen dan voor andere Easter Eggs.

ZO KRIJG JE HEM: Ga naar het engineering deck van de Normandy en zoek naar je Space Hamster die na de laatste game uit zijn kooitje is verdwenen. Als je het beestje in Mass Effect 2 hebt gekocht, dan kun je hem vangen en dan kun je hem weer terugvinden in je eigen hut.

 

4. Final Fantasy VII
Dit is een game die in alle lijstjes met favoriete Easter Eggs voorkomt. In 1997 is het spel verschenen en aangezien het het zevende deel in de serie was, moest er wel iets met zevens gedaan worden. Schijnbaar dus, want deze Easter Egg heet ‘All Lucky 7s.’

ZO KRIJG JE HEM: Zodra de HP van je personage precies op 7,777 blijft steken, dan krijgen alle vijanden 7,777 punten schade. Het is een beetje een lastige, maar een beetje geluk moet je wel krijgen door al die zevens.

 

3. Donkey Kong
Dit is geen hele spannende Easter Egg op zich, maar het feit dat het maar liefst 26 jaar heeft geduurd voordat iemand hem ontdekte, maakte deze Easter Egg tot een waardige nummer 3. Het gaat slechts om de initialen van de programmeur, Landon M. Dyer, maar na zolang zoeken is die zijn vermelding wel waard.

ZO KRIJG JE HEM: Wij laten je niet nog eens 26 jaar zoeken, maar vertellen je hoe je hem vindt. Als je naar deze site gaat, dan wordt het je uitgelegd, want hij is iets te lang om hier te gaan verklaren en schijnt best moeilijk te zijn, dus succes! LINK: geekologie.com

 

2. The Legend of Zelda
Op de NES kon je de originele Legend of Zelda spelen. Dat kon niet gewoon zomaar, want dankzij een zekere Easter Egg kon je op een hele nieuwe Zelda in deze Zelda-game rekenen.

ZO KRIJG JE HEM: Als je in het vakje waarin je je naam tikt opschreef in hoofdletters ZELDA, vervolgens een nieuwe game startte, dan leek het er in eerste instantie op dat er niks was veranderd, maar alle dungeons zijn dan helemaal veranderd en de game is aanzienlijk uitdagender.

 

1. World of Warcraft
Ja, als er een grappige Easter Egg in een van de redactie-favorieten voorkomt, dan kunnen we die natuurlijk niet laten schieten. Een echte nummer 1 is deze Easter Egg die heel letterlijk genomen mag worden. Deze Easter Egg is extra paas-achtig, want het draait om kippen en heel vaak een bepaald dansje doen. Je moet er zin in hebben, maar hij is het waard…

ZO KRIJG JE HEM: Ga naar Sal-deans boerderij in Westfall en zoek een kip. Je moet ongeveer honderd keer de ‘Chicken Dance’ voor het kipje doen. Vervolgens doe je Options – Select Macros – kies het icoon dat je wilt en dan het commando /chicken. Zet dan het icoon in de actiebalk. Je ziet dan het bericht: “Chicken looks at you quizzically. Maybe you should inspect it? Ga de quest aan en koop speciaal kippeneten van Farmer Saldean. Ga naar het kipje terug, type /cheer en geeft het dier dan eten. Als je dat goed doet, dan legt het kippetje een ei. Wat er uit het ei komt, verklappen we niet.

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.