Hallo, hallo, ‘t is weer Vastelaovend. We kriege nôw weer ‘nne feine tiëd. Wellicht denk je nu dat ik Japans spreek maar nee hoor, het is mijn dialect. In de week in de aanloop naar Carnaval of Vasteloavend zoals we het hier noemen een App Check in stijl.
In Limburg is tijdens de Carnaval veel muziek te horen in eigen dialect. Zo heb je in Venlo bijvoorbeeld cd’s vol. Maar er zijn ook radio stations. Zo heeft de 3kes de carnavalsvereniging, van groeët Venlo, een muziek applicatie gemaakt. Genaamd de 3kes Raidio. 24 uur per dag kun je luisteren via je mobiele telefoon en iPad naar muziek uit groot Venlo. Een optie die toegevoegd is, is dat je via Twitter, Hyves en Facebook kunt delen dat je luistert. Klik hier om de App te downloaden.

Een andere App Alaaf Limburg is een platform voor carnavalsvierders. De App maakt gebruik van Facebook en heeft zijn eigen tijdlijn waar je berichten op kunt plaatsen. Zo kun je meediscussiëren op Facebook over actuele onderwerpen. Ook wordt je via de App op de hoogte gehouden over de laatste nieuwtjes en heb je een overzicht van alle evenementen in heel Limburg. Ook kun je jouw favoriete artiest volgen. Helaas hebben de iPhone gebruikers uit Noord Limburg niet zoveel aan de applicatie. Het gaat veel over het zuiden van de provincie. Klik hier om de App te downloaden.

Als je denkt dat we klaar zijn heb je het mis! Nog twee applicaties te gaan. Een App die voor de bezoekers van de Brand Beer Boètegewoëne boetezitting heel belangrijk is, is de App boetezitting. Met deze App kun je kijken welke optredens er op de diverse podiums in Venlo en waar je moet zijn. Ook is er een plattegrond waarop je kunt zien waar alle podiums staan en kun je ze volgen op Twitter. Daarnaast kun je zien hoe laat je met de trein kunt komen, van welk perron dat deze vertrekt en hoe laat je terug kunt naar huis kan nemen. Dan staat er nog wat algemene informatie over de Boetezitting. Kortom alle ins en outs over deze grote happening. Klik hier om de App te downloaden.

En ‘last but not least’ de App Vasteloavend het hele programma van alle verenigingen uit Venlo en omstreken op en rijtje, je hebt de mogelijkheid om je favoriete evenementen op een rijtje te zetten. Ook is er een overzicht van alle Twitter accounts van verenigingen, zo blijf je op de hoogte van hun laatste nieuwtjes. Verder kun je foto’s en filmpjes bekijken via het media gedeelte. Kortom een handige applicatie voor de Venlose Vasteloaves fans. Klik hier om de App te downloaden.

Voor de Brabantse Carnavalsvierders fijne Carnaval. Voor de Noord-Limburg Vasteloaves fans, Vasteloavend Same! Voor iedereen een fijne Carnaval gewenst. Alaaf!

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.