Het mag de laatste tijd dan wat rustig zijn qua games, er is een paar weken geleden een spel verschenen waar je wel even mee bezig bent. Maar is Ni No Kuni: Wrath of the White Witch je tijd wel waard?

Je hoeft niet naar beneden te scrollen, natuurlijk is deze game je tijd waard. Ten eerste al omdat de makers onder andere Studio Ghibli zijn, een Japans bedrijf dat onder andere films maakte als Spirited Away en The Secret World of Arrietty. Ik ben er dol op en ik had dan ook hoge verwachten van deze game. Godzijdank zijn die waargemaakt. Alleen al de muziek in het spel is niet anders dan episch te noemen. Het wordt heel bombastisch en mooi gespeeld door een enorm orkest en het klinkt direct heel spannend en toch vertrouwd. Het verhaal wordt heel filmisch verteld en in het eerste kwartier kom je eigenlijk bijna niet aan gamen toe. Je wordt voorgesteld aan Oliver, een jongen die stiekem uit huis glipt om te autorijden met zijn buurjongetje.

Als hij in de sloot belandt, dan komt zijn moeder hem redden en hoewel het er dan op lijkt dat alles goedkomt, is niets minder waar. Moeders overlijdt door de stress midden op straat en Oliver blijft nagenoeg alleen achter. Verdrietig zit hij op zijn kamer als er een traan vanuit zijn oog op zijn knuffel valt. De knuf, die door zijn moeder is gemaakt, komt plotseling tot leven en neemt hem mee naar Ni No Kuni. Dat laatste is Japans voor een andere wereld.De twee komen ook terecht in een hele andere wereld, eentje die er nog mooier uitziet dan de gewone wereld waarin Oliver leeft. Het ziet er werkelijk geweldig uit, zo mooi dat ik er bijna geen woorden voor heb. Wat het onder andere zo bijzonder maakt, is de grote fantasie ervan. Oliver heeft niet gewoon een teddybeer, maar een of ander vreemd wezentje als knuffel. En in die andere wereld kom je nog veel vreemdere beesten tegen en allemaal iets gemeens maar ook iets schattigs hebben.Oliver moet net als Neo in de Matrix maar aantonen dat hij de uitverkorene is. Er is een boze heks die kwaad in de zin heeft met die andere wereld en Oliver zou de persoon met het ‘reine hart’ zijn en haar kunnen verslaan. In ruil daarvoor zou zijn moeder eventueel weer tot leven kunnen worden gebracht en dat is natuurlijk voor Oliver de reden om met zijn tot leven geworden knuffel mee te reizen.

Je begrijpt, het is allemaal best emotioneel en hoewel je niet in huilen zal uitbarsten, merkte ik heel erg dat ik door de game in vervoering werd gebracht. Ik leefde erg mee met Oliver en ik was betoverd door die bijzondere wereld en die adembenemende, inspirerende wereld waar je in terechtkomt. Maar goed, er is niet veel tijd om verder op die gevoelens door te gaan, want er moet gevochten worden met al die gekke beesten die je onderweg tegenkomt. Dat doe je door snel te schakelen met je controller tussen toveren, vechten en blocken. Het is nogal heftig op het begin, helemaal omdat er nog veel meer bij komt kijken zoals Familiars, dat zijn poppetjes die je kunt inzetten in je gevecht. Je moet uiteraard, net als bij jezelf, de HP en MP in de gaten houden, maar ze kunnen weer andere dingen dan Oliver en zijn dus interessant om letterlijk en figuurlijk in de strijd te gooien.

Toch is het niet alleen maar vechten, want je moet naar allerlei figuren en plekken toe en er zitten veel tussenfilmpjes in om het verhaal extra uit te diepen en je extra uitleg te geven over de nieuwe aspecten die er gaandeweg bijkomen in de game. Het genre van de game, namelijk een RPG, mag de niet RPG-speler wat afschrikken, maar in Ni No Kuni gaat de uitleg heel geleidelijk en daarom erg prettig. Het levelsysteem wordt ook gaandeweg duidelijk en de game houdt er veel rekening mee dat je misschien geen ervaring hebt met het genre.Sowieso zit er trouwens heel veel ondersteuning in de game. De dialogen zijn heel vriendelijk en tegelijkertijd heel erg grappig en op geen enkel moment laat dit spel je je een dommerik voelen. Waar ik meestal in RPG’s het gevoel heb dat ik iets gemist heb, ga je in Ni No Kuni mee op reis en hoef je niets te missen omdat je er meteen al middenin zit. Al was het alleen al door het pakkende verhaal, de mooie beelden en de geweldige muziek. Ni No Kuni: Wrath of the White Witch is simpelweg een brok magie. Wauw…Mijn score:Gameplay: 9 /10Fun: 9 /10Levensduur: 10/10 Graphics: 9/10Originaliteit: 10 /10Totaal volgens reviewer: 9,4

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.