Er zijn van die apps die je simpelweg op je telefoon of tablet moet hebben. Je moet ze een keer gespeeld hebben om te kunnen meepraten bij de koffie-automaat. Natuurlijk heb je allang Twitter, Facebook, Whats App, Instagram en je bankier-app op je telefoon staan. Plus uiteraard een browser om naar Female-Gamers.nl te surfen. Welke apps moet je nog meer hebben? Lees het in onze TOP 10: Musthave Apps.
10 VROUW (Telegraaf)Het is niet een app waar je uren plezier van hebt, maar voor wie van verrassingen houdt is de VROUW-app van de Telegraaf wel leuk. Elke dag mag je een cadeautje aantikken, waarin dan een kortingsbon of bijvoorbeeld een inspirerend gezegde zit. Het kan een tegelwijsheid zijn, maar ook een quote van Winnie the Pooh. Er zijn talloze apps die speciaal zijn ontwikkeld om mensen op te beuren, maar deze cadeautjesapp is wat gevarieerder. Het is een beetje zoals die quote uit Forrest Gump, over die doos chocolaatjes. Hoewel, het zijn dan geen Leonidas-chocolaatjes, maar die van de Aldi.

9 Any.DoBoodschappenlijst, inpaklijst, games om te spelen.. Je kunt het zo gek niet bedenken of je maakt er een lijstje van. Voor mensen die minimaal elke dag wel een memoblaadje pakken om activiteiten op te zetten als: kattenbakken doen, [vul hier gametitel in] downloaden, kijken op Female-Gamers-forum enzovoorts, zijn een heleboel apps. Toch zijn er weinig To Do-list apps die zo clean and simple zijn als die van Any.Do. Je kunt er gemakkelijk dingen op zetten, zelfs met een tijdsindicatie (vandaag, morgen, binnenkort, ooit) en je streept ze weg als ze voltooid zijn door even met je vinger een doorstreepbeweging te maken. Ontzettend handig voor iedereen die zijn volle hoofd even wil leegmaken. Bovendien geeft de app je ook een complimentje als je niks op je to do list hebt staan of alles al gedaan hebt. Applausje voor jezelf!

8 PouWeet je nog in de jaren ’90, dat je eerst Tamagotchi had en later ook Furby? Het waren stuk voor stuk beestjes om voor te zorgen. Tamagotchi’s die midden in de nacht begonnen te piepen en Furby’s die volgens mij nu nog steeds op mijn zolder tegen elkaar beginnen te praten; ze waren niet altijd even ideaal. Ook Pou kan soms wat veeleisend zijn, want hij is een alien in je telefoon. Je kunt leuke spelletjes met hem doen (echt leuke, waar je ook losse apps van hebt zoals Abduction, Bejeweled enzovoorts), hem aankleden, kleuren, eten geven, beter maken als hij ziek is en ga zo maar door. Het is heel kinderachtig, maar toch ook wel leuk, zo’n afhankelijk ‘diertje’.

7 Around the World in 80 DaysDit is Bejeweled met de hoofdletter B. Er zit een heel verhaal in deze game, een grappig sfeertje en het is simpelweg een perfect spelletje om onderweg in de bus te spelen. Geen ingewikkeldheden met vrienden die uitgenodigd moeten worden en waarop je vervolgens eeuwig moet wachten om er op een verjaardag achter te komen dat die persoon de app allang gedeinstalleerd heeft. Around the World in 80 Days zit helemaal vol met puzzeltjes en je kunt er heel wat uren zoet mee zijn, maar dat wisten we al van Bejeweled natuurlijk.

6 Solitaire Deze Patience-game van Mobility Ware is ook multiplayer speelbaar en menig Female-Gamer is er al mee weggelopen. Het is natuurlijk geen originele, nieuwe game, maar Mobility Ware heeft wel een goed product afgeleverd. Het is overzichtelijk, je kunt kaartspelletjes doen tot je erbij neervalt en het dus niet alleen in je uppie, maar ook tegen anderen spelen.

5 Dice with BuddiesWarme chocolademelk, haardvuurtje en lekker Yahtzeeën. Waarschijnlijk heb jij ook ooit wel eens gedobbeld met familie of vrienden. Dobbelstenen zijn maar simpele dingen, maar je kunt er vele kanten mee op. In Dice with Buddies speel je eigenlijk gewoon Yahtzee, maar dan modern. Geen ruzie over dobbelstenen die in het kleed een bepaalde kant opliggen of wat dan ook. Het is een aanrader, want hij heeft zelfs al de Google Play-nominatie voor Best Game for Playing with Friends gekregen.

4 Cut the RopeEen uiterst schattig monstertje dat Om Nom heet en een heleboel snoep. Het stijltje van Cut the Rope roofde meteen onze harten weg en het feit dat de gameplay ontzettend verslavend is, zorgde ervoor dat we het niet eens erg vonden ons hart verloren te zijn. Je moet touwen doorsnijden zodat Om Nom bij snoepjes komt en dat resulteert weer in items om te verzamelen. Ja, dit is een van de apps die een oproep doet aan de verzamelaars onder ons. Héérlijk!

3 Logo QuizHet is zo simpel in elkaar gestampt, maar toch is het een spelletje dat de gemoederen bezig houdt. Het is leuk om te doen met familie op vakantie, maar ook gewoon in je eentje voor het slapengaan. Het idee erachter is simpel: je ziet een gedeelte van een logo en jij moet raden van welk bedrijf het is. Denk aan de golden arches van Mc Donalds en de dikke zwarte M van MTV. Je hoort steeds een blij pinggeluidje als je het goed doet, en als je een (typ)fout maakt, dan klinkt een dametje afkeurend. Je hebt meerdere niveaus en je moet er zoveel mogelijk goed hebben per niveau om weer verder te komen. Nogmaals, het is de simpelheid zelve, maar je blijft doorgaan.

2 The SmurfsDeze game heeft al veel ouders boos gekregen, want het is mogelijk om in The Smurfs microtransacties te doen. Dat wil zeggen: geld van een credit card uit te geven, zonder dat heel erg op valt. Aangezien het spelletje voor zowel volwassenen als kinderen geschikt is, gebeurt het best wel eens dat kinderen vrolijk op iets tappen, terwijl dat steeds weer een x bedrag kost. Ondanks de microtransacties is deze game hartstikke tof om te spelen, zelfs als je hem gratis wilt houden. Je moet gewassen verbouwen, maar het leukste is natuurlijk dat je je in die wondere wereld van de smurfen bevindt. Het smurfte ons in ieder geval erg blij.

1 Simpsons Tapped OutHomer Simpson is kan bij sommige Female-Gamers wel een potje breken. Hij is dommig, maar ook heel grappig en eigenlijk wel lief. Hoe dan ook, in Simpsons Tapped Out, de nummer 1 van onze lijst, heeft Homer een foutje gemaakt waardoor zijn hele stadje is weggevaagd. Het is aan jou om Springfield weer op te bouwen. Deze game is geweldig, verslavend en kent een grote variatie aan keuzemogelijkheden. Bovendien houdt hij ons mooi nog even bezig voordat het echte werk, namelijk SimCity verschijnt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.