Partysquad, Yes-R, Kraantje Pappie en als surprise act Noisia. Deze BN’ers waren sowieso bij het launchevent van Call of Duty: Black Ops II aanwezig, maar er waren er nog veel meer. Wie? Dat lees je in het verslag van deze bijzondere avond.Voor mij was de avond erg bijzonder, want mijn jeugdliefde was er. Nu heb ik hem niet gesproken en de crush is inmiddels wel voorbij, maar ik vond het erg tof om te zien dat de man die ik mijn hele basisschooltijd heb bewonderd aanwezig was en in een team aan het gamen was. Ik heb het over Mental Theo, die naast bijvoorbeeld Jamie van Di-Rect en Sterretje plaatsnam aan het eiland in het midden van de Heineken Music Hall.Op dat eiland stond een heel leger aan PC’s, waar behalve BN’ers ook pro-teams speelden en afgezanten van diverse gamemedia zoals IGN, Power Unlimited en Gamer. Power Unlimited-man Jan Meijroos deed tussendoor interviews met de spelers en er was een shoutcaster die op grappige wijze verslag deed tijdens het gamen.

BRON: HET PAROOLHet was erg grappig om te zien hoe alle mannen (en enkele vrouwen, maar veel te weinig!) tijdens de optredens niet echt dansten maar even een biertje gingen halen, terwijl elk stukje Call of Duty dat op het scherm te zien was, direct een soort hypnotiserend effect leek te hebben. Alle blikken waren meteen op het scherm en het leek alsof je tussen zombies doorliep als je juist op dat moment even voor een wijntje ging.Ontzettend tof om omringd te zijn met mensen die zo fanatiek van Call of Duty houden. Dat was ook wel te zien toen het klokje 12 uur sloeg. De heren renden uit de venue (verloren geen schoenen voor zover bekend), via de dranghekken naar de overkant, waar in de Mediamarkt het personeel met angst en beven toezag hoe de hongerige en lekker gemaakte gamers hun game kwamen kopen. Grapje hoor, het ging er allemaal gemoedelijk aan toe.

BRON: HET PAROOLOm eerlijk te zijn heb ik nog nooit zoveel gedaan met Call of Duty, maar tijdens het evenement werd ik ook erg enthousiast. Alleen die filmische trailers al, zorgen ervoor dat ik meer wil weten van die game. Hij was ook speelbaar op het evenement, maar in plaats van gamen heb ik met twee heren van de PU lekker de amateur-sniper uitgehangen. Er hing namelijk een Air Drone in de lucht en daarop kon je met een soort paintball-achtige lasergun schieten. Helaas was er geen uitleg, dus welk plekje je precies moest raken op de drone was niet helemaal bekend, maar het was alsnog erg tof om eens te doen.

BRON: HET PAROOLHet was een groots evenement. Zo groots, dat Veronica televisie er aandacht aan besteedt en er zelfs een mobiele studio van Radio538 aanwezig was om verslag te doen. Logisch ook wel, want als je de gamers aan het einde van zo’n avond letterlijk met een gelukzalige smile op hun gezicht zien kijken naar ‘hun’ game, dan levert dat leuke beelden op.Er moesten misschien wel dranghekken aan te pas komen om de mensen van de Heineken Music Hall richting de Mediamarkt te verplaatsen, maar het evenement was heel gezellig, vriendelijk en tof. De muziek was leuk, er werd op een leuke manier aandacht besteed aan de game en er werd nog een grappige aanslag op mij en mijn ‘date’ Peter Koelewijn gepleegd (er werden op het begin keihard verpakte t-shirts het publiek in geslingerd en eentje belandde via Peters borst op de grond, gelukkig heeft hij hem kunnen pakken). Leuk, maar het draait natuurlijk om die game, en wie hem van Female-Gamers gaat reviewen, houden we nog even geheim. Wordt vervolgd!

BRON: HET PAROOL

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.