Ga mee naar een tropisch oord. Werk jezelf een weg naar de top en wordt de bekendste entrepreneur van JoJo Islands. Boten, bars, hotels, zorg dat je de eilandengroep regeert.
The Good Life word omschreven als een ‘tropical paradise simulation’, en die omschrijving slaat de plank zeker niet mis. Je gaat aan de slag als Michelle Joyce of als Derek Hales. Derek heeft een saaie kantoorbaan wanneer hij een email krijgt met daarin het bericht dat hij een bootbedrijf erft van een overleden oom op de JoJo eilanden, neemt hij dit avontuur met beide handen aan en verlaat hij zijn werkplek. Michelle Joyce zit thuis als zij een telefoontje ontvangt met hetzelfde nieuws. Aan jou de keuze met wie je gaat spelen.

 


Eenmaal op de Jojo eilanden blijkt het bootbedrijf van je oom niet echt een superbedrijf te zijn. Je bootje is een gammel houten ding met een plastic zeil als plafond. Dit schrikt klanten echter niet af en al snel kun je toeristen van de ene naar het andere aanlegplaats varen. Je kunt onderhandelen over de prijs van de reis en je krijgt altijd een X aantal minuten om de klanten naar hun plaats van bestemming te varen. De boot waarmee je begint is niet al te snel en de tijden kunnen soms wat krap vallen gezien je nog niet weet waar elke aanlegplaats is. Met je spatie kun je de map opvragen. De map geeft niet heel erg duidelijk aan waar je heen moet varen tenzij je inzoomt. Ik vond persoonlijk de gedrukte map op papier die je bij de game krijgt makkelijker om te raadplegen.


Het besturen van je boot is redelijk makkelijk. Linksonder in je scherm zie je je ‘stuur hud’. Met ‘W’ gaat je boot vooruit, des te langer je ‘W’ indrukt des te sneller je boot gaat. Met ‘S’ gaat je boot in zijn achteruit, en ook hier geldt, des te langer je ‘S’ inhoudt des te sneller je boot achteruit gaat. Met Ctrl kun je je boot meteen ‘uitzetten’. Met ‘A’ en ‘D’ stuur je links of rechts. Als je wilt gaan aanmeren krijg je te zien dat je binnen een ‘aanmeer gebied’ bent. Rechtsonder kun je dan bij het ronde mapje (radar) het anker logo aanklikken. De plek waar je moet aanmeren wordt aangegeven met twee blauwe lijnen. Jij moet ervoor zorgen dat je je boot zo snel en netjes mogelijk gaat ‘inparkeren’. Wanneer je tussen de blauwe lijnen bent klik je op je anker en daarna op je twee touwen, die zich dan om de meerpalen vastmaken. Hierna stapt je passagier uit en ontvang je als je het goed hebt gedaan geld. Alleen als je op deze manier bent aangemeerd kun je ook weer nieuwe passagiers aan boord nemen. Passagiers die mee willen varen hebben een blauwe ‘ballon’ boven hun hoofd.


Onderweg op het water kun je waterhozen, drenkelingen, cruise schepen en stormen tegenkomen. Een omweg of het redden van drenkelingen kost natuurlijk extra tijd, dus houd daar rekening mee. Redt je de drenkelingen niet dan gaat dit van je ‘costumer fee’ af, want geen enkele toerist op je boot wil natuurlijk dat je de drenkelingen laat verdrinken. Het redden van drenkelingen kost je wel reddingsboeien, maar je krijgt een klein bedrag ervoor terug. Wanneer je op spatie klikt krijg je een menu te zien. Rechtsboven bij ‘Expenses’ kun je nieuwe reddingsboeien inslaan, voor een klein bedrag.

 


De game werkt met verschillende weertypen en een dag en nacht cyclus. Via het spatiemenu kun je het weerbericht opvragen. Hier zie je het aantal knopen, weertype en windrichting. In het menu kun je ook de ‘real estate owners’ opvragen. Hier zie je hoe je andere negen concurrenten het doen op het gebied van gebouwen en bedrijven. In het menu vindt je ook het ‘rank systeem’. Hier zie je de lijst met je negen concurrenten en hun reputatie vergeleken met jou.

 


Je speelt tegen negen andere niet speelbare karakters met (boot)bedrijven in de JoJo eilanden om de hoogste rank. Terwijl je aan het varen bent krijg je soms ook een pop up te zien waarin je verteld word dat er een bar, hotel of bungalow te koop staat. Je kunt als je op de pop up klikt een bod plaatsen, maar let wel doe je dit niet, dan gaat je reputatie omlaag. Doe je het wel en win je een gebouw dan gaat je reputatie omhoog. Deze negen andere karakters kunnen over je biedingen heen gaan. Alles draait om je reputatie in deze game. De tevredenheid van je klanten heeft invloed, de manier waarop je aanmeert, het aantal bedrijven of gebouwen dat je hebt, etc.


Naast reddingsboeien en duikgear kun je natuurlijk ook nieuwe boten kopen als je genoeg geld hebt. Je kunt kiezen uit Taxiboat (niet snel, niet luxe), Powerboten (snelheid), Weekender Sailboat (luxe, zeil), Weekender Yacht (luxe en snelheid), Luxury Sailboat (luxe, zeil) en Cruising Yacht (luxe, snelheid, duurste). Met de zeilboten krijg je meer geld van klanten want ze zijn erg comfortabel, maar de boten zijn moeilijker te manoeuvreren. De speedboten krijgen je klanten natuurlijk zo snel mogelijk naar hun bestemming, maar op een niet echt comfortabele manier.

 


Je kunt gedurende de game ook zelf groeien in je rank. Met een goede reputatie kun je jezelf laten klimmen van Swabbie tot Captain. De ranks ertussen in zijn, Mate, Boatswain, Sail Master en Quartermaster.


The Good Life is een typische simulator game. Wat dat betreft brengt de game niets nieuws naar de PC. Hoewel je in het begin kunt kiezen op welke graphic niveau je de game wilt spelen is de game niet van hoge graphic kwaliteit. Drenkelingen zwemmen soms boven het water, het weer en de dag en nacht overgangen zijn soms wat vreemd en abrupt en de mensen zijn niet echt gedetailleerd. Als je het varen zat bent kun je ook onder water gaan duiken en weer een hele andere kant van de JoJo eilanden ontdekken. Toch kun je je zeker vermaken met de game als je houdt van simulators en freeroam varen tussen mooie eilanden en omgevingen.

Mijn score:
Gameplay: 7 /10
Fun: 7 /10
Levensduur: 7 /10
Graphics: 6 /10
Originaliteit: 6 /10
Totaal volgens reviewer: 6,6

About MsMarvel

Woont in Groningen en heeft 4 ratjes (Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael) en 2 katten Loki & Dunya. Heather is 'in charge of the news' en helpt ook mee in de eindredactie. Is dol op de Marvel comics. Favoriete consoles zijn de PC, Wii U en Xbox360.

View all posts by MsMarvel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.