Little Big Planet heeft voor mij een hoog aahhh gehalte. Sackboy is zo ontzettend cute. Maar wat krijg je als je Sackboy in een kart zet? Komt hij vooruit? Wordt het een groot zooitje? Of kan hij er toch wat van?
Home sweet homeGelijk een pluspunt, de game gebruikt de gegevens die op de PlayStation 3 staan, mijn Pod is dezelfde als in Little Big Planet 1 & 2! Wat is een Pod vraag je jezelf nu misschien af? Dat is de thuisbasis van je Sackboy. Van hieruit kun je alles regelen, de looks van je Sackboy, je kunt van je Pod je eigen ruimte maken, met stickers kun je de Pod versieren en je eigen creativiteit toepassen.

Je creativiteit pas je niet alleen toe op je Pod maar ook op je kart. Je verdient natuurlijk rewards en stickers waarmee je de kart kunt aanpassen. Naast het aanpassen van je kart kun je ook zelf een racebaan ontwerpen, genoeg te doen voor de creatieveling dus.

3, 2, 1, Go!Als je weer helemaal gewend bent aan de Pod en je instellingen goed hebt staan kun je starten. Allereerst krijg je een tutorial om de besturing onder de knie te krijgen. De game is trouwens ook speelbaar met een PlayStation Move stuur. Maar gelukkig kun je hem ook spelen gewoon met je controller. Ze zeggen dat de besturing dan minder secuur is maar ik moet zeggen dat het me enorm meevalt. Als je eenmaal weet hoe je moet sturen, remmen en wapens afvuren ga je van start. Het concept van de game is hetzelfde als het concept van Little Big Planet 1 & 2. Je reist af naar een wereld en gaat daar verschillende levels spelen. Op het moment dat je een level voltooid hebt kun je naar het volgende level. Het is niet zomaar even karten wat je gaat doen, het is nog een hele opgave, want naast karten moet je ook nog stickers en objecten verzamelen, zorgen dat je wint en het je tegenstanders moeilijk maken. Dit doe je door ze van de weg af te duwen of te rijden en met wapens die je van de grond op kunt pakken om tegen hen te gebruiken. De wapens hebben verschillende functies. Je kunt er mee aanvallen zoals raketten afvuren, snelheid maken, een stuk racebaan overslaan, een bokshandschoen worden, snel racen terwijl je de tegenstanders van de weg afrijdt, stroom aanval waarbij je tegenstanders uitschakelt en een soort gif aanvallen waarbij je tegenstanders uitschakelt. Maar je hebt ook afweer wapens. Deze kun je weer gebruiken als er een aanval op jou afgevuurd wordt. Want helaas je komt er zelf niet van kleerscheuren vanaf.

Graphics & SoundsDe looks zien er weer geweldig uit, prima HD kwaliteit, geen bugs, gedetailleerd en lekker vrolijk! Net zoals je van de voorgaande games gewend bent. Weer zeer prettig om naar te kijken, verder kun je de game weer in meerdere talen spelen. Meer valt er eigenlijk niet over te zeggen, ik kan er heel kort over zijn, alles is weer prima in orde qua graphics, looks en sounds.

Orgineel? Nee de game is alles behalve origineel, het is een combinatie tussen een standaard race game en tussen Little Big Planet, als ze gewoon een extra content aan Little Big Planet 1 en/of 2 hadden toegevoegd had je de game ook kunnen spelen voor wat minder geld (richtprijs €59,99), als dat deze game in de winkel kost. Maar als je dan verder gaat kijken zijn er wel onwijs veel leuke levels en heb je aan extra content niet genoeg. Maar als je het mij vraagt is het een combinatie tussen Super Mario Kart en Mod Nation racers.

Ik vind de game wel een leuke aanvulling, want zeg nou zelf met Sackboy gamen doe je het liefste regelmatig. Leuk is ook dat je met je vrienden de game kan spelen, of tegen andere spelers. Maar je kunt ook de verhaallijn spelen voor jezelf. Er zijn meerdere mogelijkheden. Twijfel je nog of je de game wilt gaan halen? Ik zou zeggen doen! Hij is leuk, grappig, ziet er goed uit. Oké er zijn al meerdere fun race/kart games maar ik vind deze variant zeker in de top 3 van race/kart games thuishoren. Je kunt het natuurlijk helemaal leuk maken door het stuur aan te schaffen maar als je het mij vraagt heb je deze niet heel hard nodig want spelen met de controller is ook erg goed te doen. De game is niet alleen verkrijgbaar voor de PlayStation 3, je kunt hem ook aanschaffen voor de PlayStation Vita.

Oh ja wil je een keer samen racen? Laat gerust even je PlayStation ID achter of stuur me even een privé berichtje. Het lijkt me leuk om met meerdere meiden (jongens zijn ook welkom natuurlijk) deze game eens te spelen. ScoreGameplay: 8/10Fun: 8,5 /10Levensduur: 7,5/10 Graphics: 8,5/10Originaliteit: 7,5 /10Totaal volgens reviewer: 8

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.