Anime, het kan heel oud zijn (DragonBall), maar ook heel modern, zoals One Piece. One Piece is net als vele animeseries begonnen in Japanse manga-boekjes en dat is mooi terug te zien in in de game van One Piece, genaamd Pirate Warriors. Onder het mom van, beter laat dan nooit, hierbij de review van deze interessante, Japanse game.

Je speelt Monkey D. Luffy, een rare gast. Hij heeft een typisch manga-hoofd: enorme ogen, een dito mond en stekelig haar. Alleen kan hij iets wat Vegeta en Naruto niet kunnen. Hij is namelijk een soort Incredible, hij kan zijn lichaam heel veel uitrekken of zich zo bol maken als een kauwgombal. Het leuke is dat je in deze game niet voortdurend van die specialiteiten gebruik hoeft te maken, want je mag er ook regelmatig gewoon op los rammen. Toch is de kauwgombal wel handig om als klein mensje twee enorme kanonnen te kunnen verslaan. Je maakt je dan gewoon heel dik met een druk op de knop en de juiste timing en de kogels veren terug naar waar ze vandaan komen en schakelen zo de kanonnen uit.Maar goed, laat ik bij het begin beginnen. Monkey D. Luffy is een jongeman die piraat wil worden. Hij moet daarvoor op zoek naar een crew en gedurende de game verzamel je dus steeds meer vreemde, eigenzinnige figuren om je heen. Gelukkig is dat ook precies zoals de manga gaat, dus als gamer kun je het verhaaltje goed volgen, zelfs als je de strip- of anime-versie van One Piece nooit hebt gezien. Het is ook niet een heel ingewikkeld verhaal, want het feit dat Luffy piratenkoning wil worden en mensen rekruteert om hem bij te staan is wel zo’n beetje alles wat er qua verhaal in deze game gebeurt.

Geen probleem, want verder leer je wel de mensen die je rekruteert beter kennen. Zo is een van de eerste personages, de met opgepompte borsten en in weinig verhullende kleding lopende Nami, een beetje een schijnheilige dame en is Sanji een heel stoere gast waar je vooral niet mee moet sollen. Maar deze game draait niet echt om de personages, maar meer om de mooie look en feel en vooral het vechtsysteem. Je moet namelijk knoppencombinaties maken om zoveel mogelijk vijanden uit te schakelen, soms zelfs honderden per keer. Die knoppencombinaties hoef je gelukkig niet allemaal uit je hoofd te leren, want de game neemt je aan de hand mee. Er staan altijd wel twee knoppencombo’s in je scherm zodat je ten allen tijde handvatten hebt om die slechteriken de baas te blijven.

Het is dan ook wel zo dat One Piece: Pirate Warriors niet zo heel moeilijk is. Als je een echte fighterfan bent, dan is dat waarschijnlijk een grote teleurstelling. Aan de andere kant is het om One Piece beter te leren kennen handig dat het niet superingewikkeld is, zodat je niet het gevoel hebt dat je iets hebt gemist. In ieder geval glijd je door de lage moeilijkheidsgraad heel gemakkelijk door de game heen en dat is ook eigenlijk zo’n heerlijk gevoel, dat ik weinig aan de moeilijkheid zou willen veranderen. Bovendien kun je de game ook op moeilijk spelen, dus als je meer uitdaging wilt, kies dan meteen daarvoor.

Nadeel is wel dat de gameplay niet heel erg veranderlijk is. Er zijn wel speciale grepen enzovoorts uit te voeren omdat Luffy zo elastisch is en als je ergens op wilt springen dan kun je dat doen met een bepaalde knoppencombi en door goed te richten. Tenminste, niet overal waar je wilt, want het kan alleen op speciaal aangegeven plekken. Wat dat betreft neemt deze game je dan ook misschien wel iets téveel aan de hand mee. Er staat altijd in beeld wat je moet doen en er kan dus alleen op specifieke puntjes gesprongen en gesaved worden… Verder is het alleen maar vechten en dat betekent vooral vierkantje en driehoekje rammen. De muziek is typisch anime-achtig, met veel rock en pop-achtige nummers; als het maar uptempo is. Het is geen heel denderende muziek maar het past goed bij de sfeer in de game en natuurlijk het feit dat het zo Japans is als het maar zijn kan. Bovendien zit er veel humor in dit spelletje, waar die muziek en de overige geluidjes een goede aanvulling op zijn. Je kunt er overigens voor kiezen om de game in het Japans met Engelse ondertiteling te spelen of in het Engelstalig. Het lijkt me duidelijk: in deze game ga je voor Japans, want One Piece is net zo knotsgek als dat, dat ene personage Luffy eruit ziet.

Je hoeft de game niet alleen te spelen, want je kunt ook online of thuis co-oppen met andere gamers. Je speelt dan gewoon een level en dat betekent dat de gameplay ook niet heel anders is dan in de hoofdgame. Van One Piece: Pirate Warriors kun je absoluut genieten. Het is een beetje een game zoals Goede Tijden, Slechte Tijden. Je kijkt die serie niet omdat je een diep verhaal wilt zien dat supergoed geacteerd is, maar om gewoon even je hoofd leeg te maken na een lange dag werken of studeren. Dat geldt ook voor One Piece; je speelt hem om even lekker te rammen en soepel door die wereld heen te gaan en te genieten van hoe mooi de graphics zijn en hoe vreemd de Japanners die hem hebben gemaakt.

Mijn score:Gameplay: 7/10Fun: 8/10Levensduur: 7/10Graphics: 8/10Originaliteit: 8/10Totaal volgens reviewer: 7,6

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.