Met de komst van De Sims 3 Jaargetijden uitbreiding kunnen jouw Sims weer volop genieten van de weersveranderingen. Al eerder kon je kennis maken met verschillende features van de zomerperiode, nu is het de beurt voor de herfst!
Er is een nieuwe blog verschenen op de officiële website van The Sims 3. Hierin laat SimGuruAlan meer weten van de features die de herfst met zich meebrengt. Zo kun je kennis maken met een nieuw gewas dat geoogst kan worden, welke activiteiten die je op het herfstfestival kan doen en de dingen die er veranderd zijn aan de bomen..Herfstfestival

Allereerst zal er tijdens de herfst een spookhuis op het festivalterrein staan. Hier kunnen Sims allerlei enge taferelen aanschouwen. Het is een openbare locatie waar de Sims op eigen houtje naar binnen gaan, maar het is nog steeds leuk. Sims die niet dapper genoeg zijn kunnen in paniek raken, misselijk worden of misschien zelfs in hun broek plassen. Sims met pech (of juist geluk; het ligt maar net aan hoe je er tegenaan kijkt), kunnen de gemoedstoestand ‘Vervloekt door de heks’ krijgen. Hierdoor worden ze tijdelijk in een geest veranderd nadat ze het spookhuis hebben verlaten.

Nadat je weer een beetje bekomen bent van de schrik van dat enge spookhuis, moet je zeker even naar het taartsmulstalletje gaan. Hier kun je de strijd met andere Sims aangaan in een taartsmulwedstrijd. Kijk wie er tot de grote winnaar van het festival wordt gekroond. De winnaar wordt beloond met een hoop taart in de inventaris. En natuurlijk kan je Sim volop opscheppen over zijn of haar grote overwinning!

Na deelname aan de taartsmulwedstrijd kun je je geluk beproeven bij de appelhaptank. Hier kun je maximaal drie andere Sims uitdagen. Kijk wie de beste appelhapper is! Deelnemers krijgen een fijne gemoedstoestand en festivalkaartjes als beloning; ongeacht of ze winnen of verliezen. Zoals vermeld in eerdere berichten, kun je festivalkaartjes inruilen voor speciale voorwerpen, die niet verkrijgbaar zijn via Bouwen/Kopen. We hebben ook een paar speciale herfstlekkernijen toegevoegd, die Sims kunnen kopen bij de Snoepkramen. Kaneeldonuts en heerlijke zoete aardappelfrietjes zijn een paar van de nieuwe lekkernijen.Bomen

Hier zie je in de herfst dat het steeds vaker regent en dat de bomen langzaam aan hun eigen transformatie beginnen. De bladeren van loofbomen veranderen tijdens dit jaargetijde van kleur. Sommige bladeren zullen rood, oranje of geel kleuren, afhankelijk van de boomsoort. Als er wat meer tijd verstrijkt, zullen de bladeren langzaam maar zeker van de bomen beginnen te vallen. De takken van de bomen zullen kaler en kaler worden. Uiteindelijk zullen tegen de herfst alle bladeren volledig van de bomen zijn gevallen.

Het is niet alleen een prachtig tafereel om met eigen ogen te zien; het is ook nog eens heel leuk! We hebben nieuwe gameplay toegevoegd, zodat Sims bladeren bijeen kunnen harken en hiermee stapels op hun kavel kunnen creëren. Er zijn stapels bladeren in drie verschillende groottes.

Een grotere stapel bladeren betekent dat er ook meer interacties beschikbaar zijn voor je Sims. Kinderen en volwassenen kunnen in de stapels bladeren spelen en behoorlijk vies worden. Volwassenen kunnen zelfs intieme momenten beleven in de bladeren met een stevig robbetje O jaa! Het is ongelofelijk dat de bladerberg zelfs hierna zijn vorm behoudt.

PompoenenPompoenen zijn de nieuwe gewassen die je in De Sims 3 Jaargetijden kan oogsten. Je kunt ze kopen bij de supermarkt, maar je Sim kan ook pompoenzaden planten en zo zelf pompoenen verbouwen. Zo gauw je pompoenen in je inventaris hebt, kun je heerlijke zelfgebakken pompoentaarten maken. Maar niet alle Sims kunnen zomaar even een pompoentaart bakken. Alleen Sims die hun kookvaardigheid tot minimaal niveau vijf hebben ontwikkeld, kunnen deze festivallekkernij maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.