Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen. De Olympische Spelen zijn allang voorbij, maar deze game is heel geschikt om het enorme sportevenement even te herbeleven. En je kunt zelf kiezen hoe moe je daar zelf van wordt.

Dat klinkt natuurlijk een beetje gek, ergens moe van worden is niet erg positief. Toch bedoel ik in dit geval dat je Move kunt gebruiken of gewoon de knoppen van je controller. Zelf heb ik na mijn slechte ervaringen met de vorige sportgame (kuch, kuch, Adidas MiCoach) gekozen voor de veilige en ietwat luie controller in plaats van Move.Het lijkt weinig veelzijdig, die manier van besturen, maar ik denk dat London 2012 goed gebruik maakt van wat er allemaal mogelijk is met zo’n (inmiddels) oldschool controller. Als voorbeeld even boogschieten. Om je pijl naar achteren te trekken duw je je rechterpookje naar onderen en dan zoomt de game vanzelf in op de schietschijf. Je hoeft dan alleen nog met het linkerpookje te zorgen dat je richt en je kunt de pijl afschieten. Dat afschieten doe je door beide pookjes los te laten en dat voelt zelfs een klein beetje alsof je hem echt wegschiet. Het goed getimede geluid versterkt dat gevoel.

Je kiest in London 2012 trouwens steeds twee sporten die je die ‘dag’ doet. Als je het goed doet, dan mag je twee keer en als je het niet goed doet, dan is na een keer je dag om en kun je de volgende dag weer andere sporten kiezen. Ik had bijvoorbeeld nogal moeite met het tegen de stroming in kano-spel, waarin ik met concullega Jelle van Es van Inside Gamer speelde. Blijkbaar is hij net als Jan Meijroos van Power Unlimited op een reisje geweest waarbij het mogelijk was om in de game voor te komen, want allebei komen ze er (niet erg op zichzelf lijkend trouwens) in voor.Hoe dan ook, dat kanoen is niet makkelijk. Je moet wederom je pookjes gebruiken en zorgen dat je de goede kant op draait. Helaas is het water niet bepaald je vriend, waardoor het best lastig is om op een goede manier door de poortjes te gaan. Ik heb de tweede ronde daarvan dus nooit gehaald. Een andere sport die met water te maken heeft ging me duidelijk beter af, want dat was het baanzwemmen. Je moet daarvoor een paar keer vlug op X drukken en vervolgens op het juiste moment de pookjes gebruiken. Bij de draai moet je zo snel mogelijk op een knop drukken en dan weer met de pookjes zorgen dat je een goede sprint maakt en de winnaar wordt.

Het op een specifieke knop drukken op de PlayStation-controller lijkt makkelijk, maar dat is niet bij alle sporten het geval. Het is in bijvoorbeeld schoonspringen een hele kunst om dat goed te timen wat heel wat frustratie kan opleveren. Toch is het wel leuk en dat geldt eigenlijk voor alle sporten die ik heb mogen spelen wel. Het is wel weer een los zand game, zoals we bijvoorbeeld hebben gezien in de Mario en Sonic op de Olympische Spelen-games. Op de 3DS hadden ze daar wel een leuk verhaaltje omheen gemaakt, maar over het algemeen is het toch gewoon kiezen welke sport je wil doen en meteen aan de slag. Dat geldt ook voor London 2012, waardoor ik bang ben dat je hem niet snel vaker zal spelen als je eenmaal alle sporten wel gedaan hebt. Het is natuurlijk leuk om met vrienden elkaar uit te dagen als je toch bij elkaar thuis bent, maar verder is er weinig ja, competitie in deze game.

Je ziet weliswaar wanneer je je eigen record verbreekt en dat is natuurlijk voor sommige gamers wel een stimulans om door te gaan, maar verder is er weinig te unlocken of verzamelen zodat je de game nog een keer aanzet nadat je hem voor de eerste keer hebt gespeeld. Dat is een groot nadeel aan het spel, want op een console verwacht je toch meestal een wat diepere game-ervaring en dat geeft Olympische Spelen 2012 Londen niet.Wat de game wel geeft, is het sfeertje van de Spelen van 2012. De officiele muziek wordt gebruikt, het juichende publiek voelt bijna echt aan en er zijn heel veel diverse landen (waaronder Nederland) te kiezen. Het klinkt misschien heel cliche, maar de game is ondanks de grappige spelletjes eigenlijk niet echt het kopen waard, tenzij je tijdens de Olympische Spelen 24/7 aan de buis gekluisterd zat, want dan is dit een leuke manier om het sportevent nog eens te herbeleven.Mijn score:Mijn score:Gameplay: 8/10Fun: 7/10Levensduur: 2/10Graphics: 6/10Originaliteit: 4/10Totaal volgens reviewer: 5.4

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.