Ja, na Brave en Madagascar krijgt ook de animatiefilm Ice Age zijn eigen filmgame. Het is geen avonturengame zoals de games van de andere animatiefilms, maar verzameling mini-games. Tenminste, de variant van Xbox 360 Kinect, want die heb ik gespeeld.

De game is ontwikkeld door Behaviour Interactive en uitgegeven door Activision, dat vaker filmgames uitgeeft. Eigenlijk is deze Ice Age-game ook een game die typisch onder de filmgames geschaard kan worden. Tot mijn grote spijt, want dat betekent dat het geen pareltje van een game is. Jammer, want het leek juist de laatste tijd weer stukken beter te gaan met de filmgames. Waarom dit toch niet de beste game ooit is, zal ik nu verder uitdiepen.Hetgeen mij het meest tegenstaat aan deze game, is dat er soms niet duidelijk wordt uitgelegd wat de bedoeling van een betreffende mini-game is. In het laadscherm zie je Syd wel voordoen wat de bedoeling is in plaatjes, maar het is mij bij bijvoorbeeld de minigame uit het onderstaande plaatje niet gelukt om het spelletje te kunnen spelen omdat alle bewegingen die ik deed, niet goed waren.

Dat is natuurlijk jammer, want het is een kindergame en die begrijpen ook niet altijd meteen wat de bedoeling is als ze enkel een paar plaatjes zien met instructies. Verder is een positief puntje dat de game wel een verhaaltje heeft. Je volgt je helden van Ice Age terwijl ze het opnemen tegen de bad guys van het spel. Het grappige is dat het slechts korte cutscenes zijn tussen de minigames door, maar het biedt net even die context of afwisseling waardoor de game geen ratjetoe lijkt.Aan de andere kant ben je wel snel door die verhaalmodus heen. In een paar uurtjes heb je het einde van de strijd gehaald en houdt de game wel op. Natuurlijk kun je doorgaan met mini-games spelen, maar daar valt niet veel eer aan te behalen. De achievements, die je ontzettend makkelijk verdient, heb je als het goed is voor het grootste deel al in de verhaalmodus binnengeharkt. Het is natuurlijk leuk om lekker veel achievements te krijgen, maar ik kreeg er zelfs eentje toen ik 0 punten scoorde omdat ik de benodigde bewegingen niet goed deed. Zo is achievements halen natuurlijk niet zo leuk…

Om je even een paar ideeën te geven van welke minigames je kunt verwachten, kun je denken aan de Olympische Winterspelen. Zo zit er een ski-spelletje in waarin je moet slalommen, is er een sleetjerij-game en tot slot wordt er ook ook een soort curling/jeu de boules gedaan. Het zijn stuk voor stuk games die best voor een keertje grappig zijn, maar ze halen niet een echte strijdlust in je naar boven omdat je ten eerste toch wel een achievement haalt en ten tweede de kans klein is dat je het nog een keer speelt als je de verhaalmodus eenmaal door bent.De graphics en geluiden zijn allebei precies zoals je van een game als deze verwacht. Het is al van een animatiefilm, dus de graphics zien er niet al te slecht uit. Tel daar de originele stemmen uit de film bij op en je hebt een game die onlosmakelijk verbonden is met de film. Dat is heel goed, want je wil wel dat Ice Age-sfeertje hebben als je er een game van speelt.

Ook werkt de game goed samen met Kinect. Als je even wegloopt, dan is dat geen probleem en wordt de game gewoon stil gezet en ook doet hij niet ingewikkeld over inloggen of voorbij wandelende katten. Al met al stelt Ice Age 4 Continental Drift- Arctic Games dus niet teleur, maar aan de andere kant was de verwachting al niet heel hoog.. Mijn score:Mijn score:Gameplay: 5/10Fun: 6/10Levensduur: 4/10Graphics: 8/10Originaliteit: 6/10Totaal volgens reviewer: 5,8

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.