We zijn inmiddels een week verder en ik heb drie trainingen van Adidas MiCoach gehad. Nou ja, nu lieg ik eigenlijk al een klein beetje, want bij eentje heb ik ontzettend vals gespeeld omdat ik gewoon te gefrustreerd was.Wat is nou het geval? De game werkt absoluut niet lekker samen met Move. Eerst dacht ik nog dat ik gewoon niet genoeg licht in de kamer had of teveel rommel op mijn vloer had liggen, maar inmiddels weet ik dat het niet aan mijn huishouden van Jan Steen ligt. Die game wil maar niet samenwerken met Move. Het is echt om te huilen. Je wil graag goed trainen, maar dat plannetje kun je mooi uit je hoofd zetten als je met MiCoach begint. Als het niet licht genoeg is, dan begint de game te zeuren dat het licht aanmoet, als je moet wisselen van kant in een oefening dan snapt de game ook niet meer waar je mee bezig bent en soms moet je zulke overdreven bewegingen maken om maar enigszins geregistreerd te worden, dat je je spieren eerder naar de Filistijnen helpt dan naar het Griekse land vol gespierde atleten.

Ik dacht eerst dat het aan mijn kleine woonkamertje lag, maar dat is het niet, Move en MiCoach houden gewoon niet genoeg van elkaar. Dat is op zich niet zo’n enorme ramp, zou je denken, want het gaat er immers om dat je de oefeningen doet. Ware het niet dat je in MiCoach geregistreerd MOET worden om verder te kunnen. Er zijn steeds een stuk of acht blokjes die je moet wegtrainen als het ware, en als je niet geregistreerd wordt dan gaan die blokjes ook niet weg. Oftewel, jij zit al op vijftig squats terwijl er eigenlijk maar acht nodig waren maar de game je compleet in de steek laat. Had MiCoach nou niet zo’n streng registratiesysteem gehad, maar ging er gewoon tijd voorbij waarin je iets moest doen, dan was mijn trainingssessie aanzienlijk aangenamer geweest. Nu ben ik de helft van de tijd aan het klooien met Move en dat doet mijn hart wel sneller slaan, maar niet bepaald omdat ik dan zo sportief bezig ben helaas. Het spijt me voor jullie dat mijn dagboekje van deze week dus vooral een negatieve uitspatting is, want ik had jullie graag blij gemaakt met leuk nieuws over hoe fantastisch de game is. Nou ja, nu ik dit kwijt ben, kan ik deze week weer proberen om me op de andere elementen in de game te richten en daar kom ik dan volgende week weer op terug.

Ik wil het trouwens toch even positief afsluiten, want ik woog gisteren 71,8 kilogram en dat betekent dat ik al iets meer dan een halve kilo kwijt ben. Ik denk dat ik daar vooral Sonja Bakker voor moet bedanken, maar toch, wilde jullie nog even een vrolijke noot bezorgen aan het einde. Zelfs als je fitnessgame je het leven zuur maakt, dan is er het dieetresultaat om je toch nog even zoet te houden. Tot volgende week!Groetjes,Laura

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.