Hij is op de mat gevallen, dus dat betekent dat ik aan de bak moet. Adidas MiCoach is een fitnessgame waarin gebruik wordt gemaakt van Move. Ik ga jullie de komende maanden op de hoogte houden van mijn vorderingen en natuurlijk vertel ik hoe de fitnesstool bevalt.Adidas MiCoach is gemaakt door de ontwikkelaar Lightning Fish, dat eerder Get Fit With Mel B maakte en NewU Fitness Personal Trainer. Nu gaan we met PlayStation Move (maar hij is er ook voor Kinect) aan de slag om wat fitnessmoves te leren van door Adidas gesponsorde sporters. Dat ik deze game speel en dus niet de televisie op de Olympische Spelen heb staan zegt al iets; ik ken de in de game voorkomende sporters Dwight Howard, Kaká, Tyson Gay, Jessica Ennis, Ana Ivanović en Eric Berry niet. Geeft niks natuurlijk, want het gaat om de sport. Ik zal even met de billen bloot: ik ben 1.81 meter en ik weeg op dit moment 72,5 kilogram. Dat mag uiteraard wel wat naar beneden, dus ik hoop dat ik door deze fitnesstool en met een klein beetje inspiratie van Sonja Bakker over twee maanden op de 68 kilo te zitten. Moet lukken toch, zes kilo eraf? Nu weet ik dat mensen die veel dikker zijn, veel eerder en makkelijker afvallen dus misschien gaat dit een flinke uitdaging zijn, maar ik ga ervoor.

Niet zoveel powerVandaag heb ik mijn eerste trainingssessie achter de rug. Eerst werd ik geintroduceerd in de wondere wereld van Micoach.com. Je kunt namelijk je PlayStation linken met die site waardoor je statistieken altijd te zien zijn. Dat klopt ook echt, want na mijn workout ging online en kon ik precies zien dat ik op het onderdeel Strength & Power ondermaats heb gepresteerd maar Pillar Prep en Movement Prep duidelijk wel onder de knie heb.Maar goed, terug naar het begin. Je krijgt een boel keuzes. Zo kies je bijvoorbeeld zelf voor welke sport je wilt trainen. Dat kan tennis zijn, football, maar je kunt ook kiezen voor Women’s Training en bijvoorbeeld een workoutprogramma voor beginners. Ik wil afvallen en ik ben een Female Gamer, dus ik ben voor het vrouwen workoutprogramma gegaan. Je kunt dan nog eens instellen hoe moeilijk je het jezelf wilt gaan maken. Er zijn vier niveaus, waarbij de eerste betekent dat je twee weken twee keer in de week even sport, terwijl de zwaardere trainingsschema’s je drie keer in de week harder je best laten doen.

VetverbranderIk heb gekozen voor de derde, want deze heet ‘Fat Burner’ en dat is uiteindelijk wat ik wil. Ik hoef niet de spieren van een Olympisch sporter. Liever niet zelfs, want mijn weegschaal ziet dat gewoon als zwaarheid en ik wil lichter wegen. Wanneer je dan eindelijk begint, merk je meteen dat je bepaalde attributen nodig hebt. Zo heb je gewichtjes nodig, een yogamatje en zo’n balansbal. Ik heb even geen balansbal voor handen, dus ik misbruik mijn bank er maar voor.De training was perfect. Niet te zwaar, maar ook weer niet zo makkelijk dat er geen zweet langs je rug loopt. Ik zat wel met hetzelfde probleem als bij de game Wreckateer, want ik heb niet de meest grote woonkamer en de Eye-camera had vaak problemen mijn move te herkennen. Dat is heel irritant, want je zit je dan uit te sloven terwijl het programma je bewegingen niet registreert. Ook is het lastig om niet al te veel ruimte te hebben, omdat je heel regelmatig languit op de grond moet liggen of naar achteren moet stappen. Dat is dus creatief op zoek gaan naar oplossingen. De afstand tussen mijn televisie en mijn bank is tussen de 2 en 3 meter.Nou ja, het was nu ietwat moeilijk om te genieten van de workout, omdat ik steeds maar half geregistreerd was en een beetje moest zoeken naar wanneer de game me wel en niet registreerde. Ik hoop dat ik daar de volgende trainingen minder moeite mee heb. En ik hoop dat ik wat meer ruimte kan maken in mijn woonkamer, want als je niet de volledige oefening kunt nadoen dan heb je kans dat je je verkeerd gaat bewegen en je last van je rug krijgt.Ik ben in ieder geval nog gemotiveerd genoeg om door te gaan, dus jullie lezen me volgende week weer!Groetjes,Laura

About JennyD

Jenny schrijft graag over games, films en tech. Als ze niet te laat is met op play drukken als haar katten debiel doen, dan is ze in de bioscoop te vinden, cocktails aan het drinken of aan het genieten van een hiphopfeestje.

View all posts by JennyD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.