Afgelopen weekend was het dan zover! Stadskanaal’s Pagedal werd overgenomen door zo’n 350 gamers van alle leeftijden. Of je nou van Call of Duty of Pong houdt, voor iedereen was er wel wat te beleven.

Vrijdag avond (19:30 aankomst):Vanaf Groningen-stad was het ongeveer drie kwartier tot een uur rijden met de auto. Ik was persoonlijk nog nooit in Stadskanaal geweest, en eerlijk gezegd ben ik ook niet zo bekend met het Oosten van onze provincie, maar het weer was prachtig en de weilanden groen. Pagedal’s evenementen/sporthal was makkelijk te spotten vanaf de weg, en het kleine stukje binnendoor was ook een eitje.De parkeerplaats stond al redelijk vol, het evenement was twee en een half uur eerder van start gegaan, en de dichtstbijzijnde plek bij de ingang was natuurlijk de invalide parkeerplek, die toevallig leeg stond. Mijn excuses, maar ik was binnen 15 minuten al klaar en weg. Ik ben eerst wezen inchecken. Bij de balie was ik snel geholpen en kreeg ik een oranje bandje om mijn pols, evenals een persoonlijke pas om mee te betalen in de zaal. Buiten stonden handige rolwagens te wachten om je computer en spullen op te vervoeren. Eenmaal in de zaal kreeg ik een klap van warmte in mijn gezicht gecombineerd met de geur van gymzaal en mannelijk zweet. Die laatste twee was ik na 2 meter lopen al aan gewend maar de warmte was even slikken. In een grote zaal, een warme dag buiten, en een groot aantal draaiende pc’s is dat natuurlijk niet vreemd, maar comfortabel was het niet echt.

Ik zag dat mijn tafel al vol zat, ik wist dat er ene Denie111 met de clan D-aGe naast mij zou zitten maar verder had ik geen idee wie het waren. Tegenover mij zat clan Troublemakerz. Tot dan ook geen idee wie dat waren. Al snel bleek dat ze stuk voor stuk zeer aardige heren waren, en gedurende het weekend heb ik mij zeer vermaakt met mijn buren.

de buren

Nadat mijn PC klaar stond ben ik met mijn luchtbed en slaapzak naar de slaapzaal gelopen om alvast een plekje te bemachtigen en mijn luchtbed op te pompen. Ik verwachte een volle zaal maar eenmaal daar lagen er nog maar een stuk of 10 luchtbedden klaar. Dat was even wennen! Bij The Reality lan (die overigens ongeveer de helft meer deelnemers heeft) was ik gewend aan een volle zaal. Dit was dan ook een mooie verrassing. Helaas was het in de slaapzaal bijna net zo warm als in de gamezaal. Geen wonder ook, gezien de slaapzaal gescheiden was van de gamezaal met een soort groot zwaar doek, die ook gebruikt word om de hal bij sportevenementen in kleinere ‘gymzalen’ te verdelen. Het was maar goed dat ik oordopjes mee had genomen want het geluid van de gamezaal kwam zo door het doek heen naar de slaapzaal. Op mijn weg terug heb ik meteen even de toiletten geïnspecteerd en deze zagen er geweldig uit en roken erg schoon.Vrijdag avond was de opening. Deze bestond uit een erg goed in elkaar gezette film over de crew en de opbouw, en daarna kwam een kleine speech gevolgd door een dj!

Zaterdag:Zaterdag, competitie dag! Deelnemende games: Call of Duty 4, StarCraft II, League of Legends, Trackmania, Battlefield 3, Counter-strike: GO en World of Tanks. Zelf deed ik niet mee aan de officiële compo’s. Ik zat nog even te denken om mee te doen aan de funcompetitie Pong, maar toen ik door had dat dit op de mainstage zou plaatsvinden durfde ik niet meer. Zelfs niet na aansporing van de Awesome Retro mensen die het organiseerden. Als je benieuwd bent naar de uitslagen van de competities kun je deze hier bekijken.

Tevens kon je op zaterdag gratis zwemmen in het tropisch zwemparadijs wat zich aan de andere kant van de lange gang bevond. Helaas had ik ook geen zwemkleding meegenomen, maar het zwembad zag er zeker goed uit, helemaal met het warme weer. In de Relax Area kon je het hele weekend op allerlei retro consoles gamen, loungen in een aantal banken en Xbox 360 games spelen.

Joey en Elger van Awesome Retro

Helaas vielen er wat fun competities uit, of ik heb ze gemist. Dingen als Laserquest, PC kast gooien op zondag en waterpistolen gevecht zijn mij even ontschoten. Wel was er om 1 uur ‘s nachts een loterij. Je kon één of meerdere loten voor 1 euro per stuk kopen en prijzen winnen met een waarde van 7,50 tot 400 euro.

Relax area

Zaterdag nacht heb ik nog even het Trololol nummer, Nyancat, en Giga Pudi moeten doorstaan op de beamers. Maar ik kon er wel om lachen. Hoewel ik Giga Pudi nooit meer wil zien. Zondag:Zondag was een rustig dagje. Sommige clans waren in de vroege morgen al vertrokken. Het weer was omgeslagen en de hal was een stuk aangenamer qua temperatuur (zaterdag ging het trouwens ook al veel beter). De finales van onder andere Starcraft II, World of Tanks en Trackmania werden nog even uit gevochten op het podium. Tijd om weer in te pakken. Het event was officiëel om 5 uur afgelopen, maar ik ben zelf om 1 uur naar huis gegaan. Niet omdat er niks meer te doen zou zijn, maar omdat ik dat nou eenmaal zo had afgesproken. Hierdoor heb ik geloof ik wel de prijsuitreikingen gemist. Even een pluspunt voor de crew, op zondag regende het nogal, en de crew had zowaar iemand ingezet om mensen naar hun auto te escorteren met een grote paraplu zodat de spullen op de rolwagens droog bleven, petje af.

Overall ImpressieOja, heb ik nog dames gespot? Nou jawel, ik denk alleen niet meer dan tien. Twee dames in de crew, één BHV, twee kleine meisjes die mee kwamen met paps en mams, nog een handje vol “vriendinnetjes van”, en ik denk zo’n drie á vier anderen inclusief mijzelf. Dit event was echt bedoelt om een huiskamer sfeer te creëren, en dat is ze zeker gelukt. Ik heb behalve één keer boobs op de beamer om 5 uur ‘s nachts niks gezien wat niet voor alle leeftijden is. Kinderen vermaakten zich prima, ouders vermaakten zich prima en alles ertussenin had volgens mij ook een leuke tijd. En toch waren er ook gewoon hardcore gamers en vette compo’s. Ik heb een super weekend gehad, en ik hoop dat de eerste editie van Identity zeker een vervolg gaat krijgen. Let vooral niet al teveel op de minpunten want het waren geen grote problemen. Ik zeg, tot volgend jaar!+Sanitair+Internet+Sfeer+Competitie verloop+Bungalows+Zwembad+Organisatie+Aardige mensen+Locatie+Prijzen+Eten+Speciale betaalpas-Warmte-Uitvallen aantal fun competities-Veel geluid slaapzaal-Entreebandjes waren van een materiaal dat niet echt lekker zat, en na douchen of zwemmen vervagen ze nogal.Website Identity: klik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.