Zonder onze toegewijde redactieleden zou Female-Gamers niet zijn wat het nu is. Je ziet af en toe wat namen voorbij komen en kan de snoetjes bewonderen op onze redactie pagina, maar wie zijn deze meiden eigenlijk? Verzamel ze allemaal!!
BioNaam: Laura Kempenaar
Leeftijd: 24
Woonplaats: Amsterdam
Bij Female-Gamers sinds: Enkele maanden geleden (jaja, ‘t groentje!)

Personal:
Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben directiesecretaresse, omdat er in de journalistiek op dit moment geen werk is. Daarom vul ik mijn hele vrije tijd met keihard werken aan diverse gamesites zoals IGN, XGN.nl, [N]Gamer en uiteraard Female-Gamers.nl.

Wat wil je worden als je later groot bent?
Ik hoop iets in de gamejournalistiek te kunnen betekenen, maar helaas zijn er maar weinig plekjes in Nederland vrij voor zulke dromen. Daarnaast hoop ik over een paar jaar een eigen paard te kopen. Niet echt iets wat ik wil worden, maar wel een toekomstdroom.

Andere hobby’s naast gamen?
Ja zeker, ik ben dol op het bakken van bijvoorbeeld cupcakes. Ik hou van dieren en heb dan ook drie katten. En ik ga graag weekendjes weg, op vakantie of gekke uitjes doen zoals koeknuffelen of cocktailworkshops. Films (en series) zijn tot slot ook een soort verslaving te noemen inmiddels…

Verliefd, verloofd of getrouwd?
Ik ben zeer verliefd en samenwonend.

Kids?
Nee, geen kinderen en ook niet echt plannen in die richting. Ik hou zelf trouwens wel heel veel van kindergames, hihi.

Gamed je partner ook?
Ja, sterker nog, die leeft mijn droom al min of meer. Hij is namelijk gamejournalist bij Power Unlimited. Er wordt bij ons thuis dus heel wat afgegamed.

Hoe heb je elkaar leren kennen?
Via mijn stage bij [N]Gamer in 2010.

Huisdiertjes?
Ja, een Noorse boskat genaamd Vloekje, een kruising huiskat/Ragdoll genaamd Moksie en tot slot een bang asielpoesje genaamd Schram.

Gaming:
Hoe gestart met gamen?
Ik ben al heel vroeg begonnen, vanaf mijn vierde denk ik. Mijn broer had een NES en daarna een SNES en zelfs een CD-i, dus ik begon mijn gamecarrière met (nog altijd mijn grote liefde) Mario.

Welke consoles heb je in huis?
Allemaal, I’m a lucky girl.

Wat is je favo console/handheld?
Ik denk de Xbox 360, omdat ik erg groot fan ben van Kinect. Daarnaast is de (3)DS nog steeds het belangrijkste object in mijn handtas.

Favoriete game ever!
Ik denk Super Mario World. Mario, Yoshi en zelfs baby-Yoshi’s. Schattig! Ik kan die levels volgens mij geblinddoekt uitspelen, zoveel uren heb ik daarin gestoken.

Welke game zit je op te wachten?
Ik denk dat dat Dance Central 3 is, want ik ben heel benieuwd hoe ze Dance Central 2 nog vetter kunnen maken. Ook Lego Lord of the Rings lijkt me heel tof en zo’n beetje alles wat er nu in de Wii U-lineup te vinden is.

Welke console(s) ga je nog aan je collectie toevoegen?
Wii U, zodra hij beschikbaar is.

Female-Gamers:
Wat vind je van het Female-Gamers concept?
Fantastisch, ik ben van mezelf vrij feministisch ingesteld, dus ik vind het supertof dat vrouwen hun eigen gamesite hebben. Het is ook meestal niet een erg prettige omgeving voor vrouwen op andere gamesites; mensen vragen meteen je foto (of je cupmaat) en al die plaatjes van boothbabes hoeven van mij ook niet.

Favoriete nieuwscategorie?
Ik hou wel van creatieve mensen, dus ik vind de funstuff altijd wel leuk. Ik heb in ieder geval regelmatig weggedroomd bij onze gamehuwelijkenserie.

Wat is het leukste mbt Female-Gamers?
Ik denk het feit dat je er als vrouw kan laten zien dat gamen heel normaal is en je samen je hobby kunt delen. Het maakt hier ook niet uit of je elke week veertig uur in World of Warcraft steekt of een uurtje Bejeweled op Facebook; je wordt er niet op afgerekend, mensen waarderen de variatie in gamers.

Moet er nog iets aan toegevoegd worden?
Ja, vanalles en nogwat, ik barst van de ideeën, die hopelijk binnenkort stukje bij beetje zichtbaar worden op de site.

Hoe zie jij Female-Gamers over 5 jaar?
Ik denk dat Female-Gamers over vijf jaar professioneler is. Waarschijnlijk wordt er meer nieuws gepost, meer reviews en hopelijk kunnen we over vijf jaar ook dingen met video gaan doen enzovoorts. Ik heb er in ieder geval zin in!

Bewaren

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.