Op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni gaan de finales van het Nederlands Kampioenschap Gamen plaats vinden in het IJssportcentrum in Eindhoven. Verschillende voorrondes hebben zich dan al online afgespeeld en zal tijdens de finaledag de strijd losbarsten wie zich kwalificeren voor de grote finale in Zuid-Korea!De games die er gespeeld gaan worden tijdens de NK-Gaming zijn:

  • Starcraft 2
  • Fifa 2012
  • Call of Duty 4
  • Modern Warfare
  • Tekken 6

Drie titels zijn door het gamend publiek gekozen via Facebook. Tijdens deze finales is er een hoop te beleven in de IJssportcentrum in Eindhoven! Even een overzicht van de activiteiten die er plaats vinden:Vrijdag 8 juni

Op vrijdag 8 juni vindt de finale plaats van een scholencompetitie gamesporten. Tevens is er die dag een symposium over het stimuleren van bewegen door middel van games.

Zaterdag 9 juni

Op zaterdag 9 juni wordt er een ruil- en verkoopbeurs voor computerspellen gehouden en kunnen bezoekers samen met studenten een game maken. Darnaast geeft professor Ben Schouten een publiekslezing, vooral gericht op jongeren. Hij is lector serious game design bij Fontys Hogeschool voor ICT en hoogleraar playful interactions aan de Technische Universiteit Eindhoven. Ook is er een optreden van Glam-R Street Dance.

Adres gegevens IJssportcentrum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.