De aanmeldingen van echte Whiz Kids stromen inmiddels binnen. Hier een overzicht van deze computernerds die nu al hun ouders overbluffen met hun technische kennis van computers. Ook de jongste meid tot nu toe. Ze is pas 3 jaar.

Bart:Ik ben Bart, 13 jaar.Mijn ontwikkelaars naam is Smiba.Ik heb deze programma’s gemaakt: Download That Skin, Bukkit Configurator,Delete my cookies en vele andereIk repareer ook computers van mensen die ik kenOok heb ik mijn eigen computer gebouwd! Ik heb ook een php websitetje (zelf gemaakt): bartstuff.euOok een banner voor op een forum: bartstuff.eu/yourinfo.php !Check ook mijn eigen youtube btube.nl!

 

Arjan:Onze zoon: Arjan Bongers is nu 12 jaar. (jarig geweest op 10 april jl.)Hij is al bezig met php – html – linux en eigen servers opzetten.Nu is hij bezig met zijn eigen server op debian 6.0 helemaal zelf opgebouwd.Hij doet nu al meer dan 2 jaar vrijwilligerswerk bij de lokale omroep en maakt daar elke woensdag een radio-programma. Dit is te beluisteren in heel Midden-Limburg.Verder heeft hij een domein bij mijndomein omdat hij al bezig was met een eigen php website die met msyql een cms vormde.http://www.arjanbongers.nl

 

Bovenstaand stukje heeft hij gedeeltelijk mee geschreven, dit omdat het ons gewoon “boven de pet gaat “.In onze buurt helpt hij andere mensen met problemen met hun computers; inmiddels heeft hij zijn eerste computer al verkocht; door hemzelf geheel weer in orde gemaakt.Ook oudere mensen in de buurt; hun legt hij uit hoe je foto’s op je pc zet en hoe je mailtjes verstuurt. Van mensen uit het dorp krijgt hij telefoontjes om oude pc’s op te halen. Deze schroeft hij helemaal uit elkaar en zorgt dat daarna alles weer functioneert.Bij een vriend van ons die een huis en appartementen had gebouwd in een oude boerderij heeft hij het hele internet-gebeuren aangelegd. Als Joost (onze vriend) nu belt vraagt hij om “de helpdesk Arjan “of die thuis is. Dan heeft hij weer een – in de ogen v Arjan simpel – probleem met zijn computer.Bij een computerzaak bij ons in de buurt -waar wij geregeld met onze computer kwamen – vertelde de eigenaar ons (nadat hij een tijdje met Arjan had gepraat) dat Arjan meer weet had v computers dan zijn stagiare van 17 jr. Hij kreeg al een stageplek aangeboden voor later !Hij heeft het gewoon in de vingers. Bij een oriënterend bezoek aan de middelbare school had hij binnen 2 minuten zijn eigen website etc. op het beeldscherm, dit terwijl die Apple computers beveiligd waren. De reactie vd leraar daar; “die jongen moeten we hier op school hebben..”.Zo blijft Arjan bezig. Ook is het toch een jongen die veel buiten speelt. Neemt dan meestal zijn camera mee om te filmen. Monteert dit later tot een leuk filmpje.Wij zijn heel trots op hem dat hij dit allemaal kan en leuk vindt. Wij kunnen zelf best een computer gebruiken maar verder dan wat foto’s erop zetten / mailen en een excell bestandje maken komen wij niet..Dus van w3ie hij dat heeft??Eigenlijk zou hij gewoon eens mee moeten lopen in een computerzaak of een ander ict bedrijf. Laatst zei iemand tegen ons op een verjaardag: Weet jij dat die zoon van jullie dingen kan en weet die collega’s van mij doen die al 30 jr in het ict-gebeuren werken..?” (Toen was hij 11 jr.)

 

Nynke,: Papa en Mama kunnen nooit meer op de iPad aangezien Nynke (3jaar) deze steeds inpikt. Volgens haar is het dan ook haar iPad.Ze kan er al zelfstandig mee overweg. Van unlocken naar haar spelletjes tot aan Youtube. Papa en Mama moeten bij Youtube alleen even haar zoekwoord in de zoekbalk “typerren”.Hoogtijd dus voor een eigen iPad!

 

 

 

 

Joni Willems:Een kleine man, ( 3 jaar) is een kleine pc 🙂 Papa en Mama moeten hem nu delen want wat vind ik het leuk om tekeningen te maken en filmpjes te kijken. En ja ik weet al precies hoe het werkt. Papa zet de pagina gereed en ik hanteer de muis 😉 Mijn ouders zijn dan ook benieuwd hoe lang het duurt voordat ik mijn eigen Facebook of Twitter account heb. Lezen lukt nog niet maar de muis en plaatjes zeggen genoeg :-).Wil je ook in aanmerking komen Mijndomein Whizkid 2012 te worden en wil je een IPad 3 winnen? Meld je dan aan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.