Bij het uitkomen van de PS Vita waren er in Europa gelijk meer dan 20 games te koop. Tussen die games een aantal nieuwe titels speciaal voor de PSVita (zoals Little Deviants, Reality Fighters en natuurlijk Uncharted Golden Abyss) maar ook een aantal oude bekenden. Een van die oude bekenden is Rayman Origins, een game die al even uit is op de PlayStation 3, Xbox 360 en Nintendo Wii.Een game die ook (ondanks positieve reviews) jammer genoeg niet het verkoop succes is geworden.

Rayman Origins brengt de oude klassieke 2D gameplay terug in een modern jasje. De graphics zien er echt geweldig uit ! En al zeker op het OLED-scherm van de PS Vita. Het lijkt echt alsof je een tekenfilm aan het besturen bent. Er zit qua graphics ook amper verschil tussen een cut-scene en de eigenlijke game.

Het verhaal in Rayman Origins is lekker simpel gehouden. Rayman en zijn vrienden liggen in een boom luidruchtig te snurken. Dit tot irritatie van de Bubble Dreamer welke Rayman en zijn vrienden gevangen neemt. Het is jou taak om Rayman te bevrijden en opzoek te gaan naar de rest. Verder zit Rayman Origins ook nog vol met bonus items waarmee je speciale karakters kan vrijspelen. Kortom, een echte klassieke platform game!

De gameplay is net zoals het verhaal lekker simpel en voelt gelijk vertrouwd. Iedereen die ooit een platform game heeft gespeeld zal weinig hoeven te wennen. Het springen van platform naar platform kan soms frustrerend worden. Vooral wanneer je er telkens weer net naast springt. Maar de game blijft je zo bezig houden dat het net niet te irritant moeilijk wordt.

De PS Vita versie heeft buiten de standaard single player mode ook een geweldig leuke co-op mode, zodat je het spel met meerdere spelers kan doen. Helaas wel offline want er is geen online mogelijkheid beschikbaar.

Hou je van platform games met een klassieke, no nonsense gameplay dan is Rayman Origins de game voor jou. Twijfel je nog over deze game raad ik je zeker aan de demo uit de store te halen ! Heb je nog geen PS Vita maar wel een PlayStation 3, Xbox 360 of Wii raad ik je ook aan deze game te checken. Vooral nu hij voor deze consoles bij de budget titels hoort! Gameplay 9/10Fun 9/10Levensduur 8,5/10Graphics 9/10Originaliteit 8/10Totaal 8,7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.