Tennis weet de mensheid al sinds 1873 te boeien, en sinds 1972 ook zelfs digitaal. In dat jaar kwam Pong in de arcades en maakte videogames populair. Nu 40 jaar later komt EA Games met Grand Slam Tennis 2. Is een digitaal potje tennis na zoveel jaar nog steeds boeiend?

Lange tijd waren er geen goede tennis games beschikbaar en bleef tennis achter bij bekende sporten zoals voetbal (en in Amerika vooral honkbal, basketball & America football). Totdat in 1999 Virtua Tennis van Sega in de arcades kwam. Een realistische tennis game welke momenteel al 4 delen heeft op verschillende consoles.EA Games welke bekend staat als nummer 1 producent van sportgames via EA Sports (Fifa, Madden, NBA Elite, NHL, Tiger Woods) heeft inmiddels het succes van Virtua Tennis opgepikt en komt nu met het tweede deel van haar eigen tennis game Grand Slam Tennis 2.

Wat direct opvalt is dat EA is afgestapt van de cartoon achtige graphics uit deel 1 en gekozen heeft voor een serieuzere aanpak. De graphics zien er dan ook realistisch uit en zijn goed voor elkaar. De controls daar en tegen zijn vooral in het begin erg wennen. Je maakt namelijk geen gebruik van de knoppen van je joypad maar enkel van de analoge sticks. De linkerstick beweegt je speler en met de rechterstick maak je de slagen. Je kan wel middels de triggerknoppen achterop een effect geven aan je slag. Je zult zien dat het even 1 of 2 matches duurt voordat je de controls onder de knie krijgt maar daarna ben je er zo aan gewend dat je niet meer anders wilt.Het is ook mogelijk gebruik te maken van de Move controllers voor motion controls.

Buiten de graphics heeft EA er ook voor gezorgd dat de bewegingen van je speler zo realistisch mogelijk overkomen. Je speelt dus niet zomaar met een houten Klaas of Klazien maar je hebt echt het gevoel dat Federer of Williams over je beeldscherm razen. Bij het kiezen van je speler heb je een ruime keuze uit tennishelden van vroeger en van het heden. Venus & Serena Williams, Federer, Nadal maar ook Bjorn Born (ja dat was een tennisser) en Boris Becker. Ze behoren allemaal hun eigen kwaliteiten te hebben alleen merkte ik daarvan met gamen weinig.

Grand Slam Tennis 2 probeert de Fifa van de tennisgames te zijn, dan zou je verwachten dat de game ook kwa opties zo uitgebreid zou zijn, dat is helaas niet het geval. Je hebt alle dingen die je verwacht zoals singles/doubles maar de extra’s zoals de carrière mode zijn een stuk beperkter.Je doet mee aan een aantal toernooien en hebt een aantal doelstelling om te halen, meer is het niet. Uiteraard ben je daar wel even mee bezig maar het is meer wedstrijden uitzitten omdat de single player mode gewoon erg simpel is.Wel een leuke toevoeging is dat je zelf (oude) Grand Slam finales kunt naspelen. Maar leuke mini-games zoals bij Virtua Tennis hoef je niet te verwachten.

Grand Slam Tennis is een aardige goed tennis game geworden en zou DE tennisgame zijn als Virtua Tennis en niet te vergeten Top Spin niet op de markt zouden zijn geweest. Mogelijk komen daar ook nog nieuwe delen van later dit jaar en anders ben je ook geholpen met eerdere delen uit de budget bak.Met dank aan Rico voor het schrijven van de review. Gameplay 8,5/10Fun 7/10Levensduur 6/10Graphics 8/10Originaliteit 6/10Totaal 7,1

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.