Voor de vakantie werd mij gevraagd of ik twee games voor de iPhone wilde reviewen. Ondanks dat de vakantie erg leuk en gezellig was, heb ik zowaar nog tijd gevonden om deze twee games uitgebreid te kunnen spelen. Een van die games is Youda Beaver.

De bever in dit verhaal is geen gewone bever, maar een bever met watervrees! In de game moet je de bever de rivier opsturen en hem helpen zijn grootste angsten te overwinnen. Je bever wordt niet gelijk in het diepe gegooid, je moet hem laten balanceren op boomstammen die in het water liggen. De bever blijft uiteraard niet uit zichzelf staan op een boomstam die zich in een stromende rivier voortbeweegt. De besturing is bij deze game heel simpel uit te leggen, er zijn namelijk maar een paar handelingen die je moet doen. Als je je iPhone horizontaal vast hebt, dan kun je de bever zacht of hard laten lopen op een boomstam. Beweeg je de iPhone naar links dan gaat de bever zachter, beweeg je hem naar rechts dan gaat hij juist harder. Er is wel ergens een grens, want als je te hard gaat krijgt je bever een rood hoofd en heeft kans om in het water te vallen. Een beetje schipperen tussen links en rechts en je kan hem aardig in balans houden zonder al te sloom te gaan. Zo af en toe kom je ‘enge’ beesten tegen en die kun je te lijf gaan door de bever heel hard te laten lopen. Je krijgt van tevoren keurig een waarschuwingsbord te zien met het betreffende beest en daarna is het alleen maar “snelheid houden”!

Je blijft niet de hele tijd op dezelfde boomstam staan, zo af en toe moet je even overspringen naar een nieuwe. Een doorzichtige pijl bestaande uit puntjes is iets waar je dan op moet letten. Wanneer deze wit wordt, dan kun je overspringen zonder in het water te vallen. Springen doe je door gewoon op het scherm te tikken. Af en toe kun je tijdens het overspringen ook sterren en cadeautjes halen. Soms kom je met het springen net niet goed uit en zit het recht boven je. Zorg dan gewoon dat de pijl dicht bij je is (naar links sturen) en springen maar! Links bovenin je scherm (zoals op het screenshot hierboven) kun je zien hoeveel je van deze items al behaald hebt in een level. Rechts daarnaast zie je twee kleine voetstapjes. Deze teller begint met tellen zodra je begonnen bent met het level en zo kun je zien hoeveel stapje je bever al gezet heeft. Al deze dingen zijn ook onderdeel van verschillende achievements. Zo heb je bijvoorbeeld een achievement “Verzamel 300 sterren”, “Maak 300 beesten bang”, maar ook eentje als “Val 100 keer”. De muziek van de game vond ik een erg geslaagd. Het kan soms wel een beetje irritant worden als je loopt te stuntelen met een level, maar over het algemeen was ik ze vrij snel door en was de muziek alleen maar een leuke toevoeging.

ConclusieDit zal zeker een game zijn die ik zal blijven spelen. Heerlijk tijdverdrijf als je even niks te doen hebt, in de trein zit of als er niks op tv is! En voor € 0,79 cent is het nu ook niet bepaald een rib uit je lijf. Wat ik erg prettig vind is dat de besturing lekker makkelijk gehouden is. Geen moeilijk te onthouden dingen, maar daardoor echt niet saai.Algemene informatie:Ontwikkelaar: YoudagamesPlatform: iPhone Gameplay: 7,5/10 Fun: 8/10 Levensduur: 7,5/10 Graphics: 7,5/10 Originaliteit: 7,5/10Totaalscore volgens reviewer: 7,6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.