Een race game op de 3DS en wel een Need for Speed game iets waar we na Ridge Racer wel trek in hadden. We gaan de weg op met Jack Rourke en we rijden van San Francisco naar New York City.

Jack Rourke overleefd ternauwernood een auto ongeluk, waarna een mooie vrouw aandringt dat hij mee moet doen aan de race. Met de race bedoelt ze natuurlijk zo snel mogelijk van San Francisco naar New York City rijden en alle andere racers achter zich te laten.

Gelukkig is Need for Speed the Run voor de 3DS een redelijk opzichzelfstaande game. Het is grafisch natuurlijk net allemaal iets anders dan op de consoles maar dit is goed opgelost. Tussen de races door krijg je verhalende filmpjes waar je een stripboeken gevoel bij krijgt. De filmpjes bestaan uit geanimeerde plaatjes in comic stijl. Dit is natuurlijk een uitstekende oplossing voor het kleine handheldje dat geen PlayStation 3 graphics heeft. Maar zo krijg je toch het hele verhaal mee en dit is wel iets wat de game een stuk leuker maakt.

Het racen heeft wat weg van Need for Speed Hot pursuit een simpele race stijl waarbij je als eerste moet eindigen en vaak last hebt van politie of FBI die je achtervolgd. En je moet al helemaal de concurrentie in de gaten houden want die beuken je zo de weg af. Het sturen bij de 3DS werkt erg soepel en dit is natuurlijk allemaal te danken aan de circlepad van de 3DS. Helaas zijn de remmen niet helemaal afgesteld, zo kun je natuurlijk heel hard met de handrem remmen waardoor je in een slip raakt maar rem je gewoon af dan gaat dit erg langzaam en verlies je teveel tijd.

Om niet helemaal van race naar race te gaan hebben ze tijdens de races kleine mini games ingebouwd. Deze zijn leuk als je het racen een beetje zat begint te worden maar ook heel erg vervelend als je alles goed wilt uitspelen. Bij deze minigames moet je namelijk het touchscreen aanraken om een extra turbo te krijgen of juist heel hard te remmen. En in het ergste geval kom je midden in een race met je camera in de auto te zitten en moet je de auto door een barricade van politie wagens sturen. Het klinkt erg leuk maar doordat je met je hand op het touchscreen moet zitten ben je te laat als je weer terug schakelt naar de weg. Ook komen deze mini games vrij plots waardoor je ze de eerste keer vaak niet haalt.

Natuurlijk zit er weer een Autolog in de game, deze houd bij welke tijden jou vrienden hebben neergezet. Het voordeel aan de 3DS is dat hij dit automatisch doet zodra je 3DS verbinding maakt met het internet. Als je dan toch je 3DS verbonden hebt met het internet kun je net zo goed even je skills testen in een potje multiplayer racen. Maar ik waarschuw je, de meeste spelers zijn erg goed.

Ik denk dat als je een casual game zoekt waarbij je gewoon lekker een beetje kan racen je met Need for Speed the Run een heel eind komt. Het is niet erg diepgaand maar voor een race game op de 3DS erg vermakelijk.Algemene informatie:Ontwikkelaar: EA Black Box, Firebrand GamesUitgever: Electronic ArtsPlatform: PC, Xbox 360, PlayStation 3, Wii, 3DSRating: 12+ Gameplay: 7/10 Fun: 7,5/10 Levensduur: 6,5/10 Graphics: 7/10 Originaliteit: 6,5/10Totaalscore volgens reviewer: 6,9

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.