Welkom in de wereld van K3. Ga samen met Josje, Karen en Kristel het avontuur aan, op zoek naar de verloren vrolijke noten.

Je kunt het spel op twee manieren spelen. Namelijk als verhaal en daarna kan je het vrij spelen. Maar voordat je vrij kunt spelen zul je eerst het verhaal moeten uitspelen. Je kunt in het begin kiezen als wie je het spel wil spelen. Kies je er voor om het spel als Josje te spelen, dan speel je het gehele spel met haar en kun je ook alleen met haar het vrije spel gedeelte doen.

Het verhaal begint met het nieuws dat de meiden van K3 over een paar uur een concert hebben maar dat er een aantal vrolijke noten verdwenen zijn. Die heb je natuurlijk nodig voor het concert en aan jou de taak om de vrolijke noten te gaan zoeken. Je zult in totaal 15 noten moeten vinden. Je begint in een park en van daaruit moet je op zoek naar de volgende opdracht. Je loopt met een van de meiden naar het uitroepteken. Als je die hebt gevonden, ga je een klein spelletje doen. Er zijn verschillende spelletjes die je kunt doen, zoals memory, muntjes vinden en jezelf aankleden zoals het voorbeeld. Soms heb je na het spelen van een spelletje al een vrolijke noot gevonden maar soms moet je ook meerdere spelletjes doen voordat je er eentje vind. Uiteindelijk vind je alle vrolijke noten en heb je het concert gered! Als je het verhaal uitgespeeld hebt kun je daarna lekker vrij gaan spelen. Dan hoef je niet meer door het park te lopen maar kun je gewoon de spelletjes gaan spelen die je tijdens het verhaal ook moest doen.

Ik heb het spel door zowel mijn dochter van 7 als mijn zoontje van 4 laten spelen en beide vinden ze het erg leuk om te doen. Tijdens het spel komt er wel een hoop tekst voorbij, maar omdat het ook voorgelezen wordt is dat geen probleem voor de jongere spelers. Het vrije spelen kun je eigenlijk altijd blijven doen, maar als je het verhaal eenmaal hebt gespeeld zit er weinig uitdaging in om het nog een keer te doen. Dat vind ik wel jammer maar gelukkig maakt het vrij spelen dat wel weer een beetje goed. Het hele spel door hoor je de vrolijke muziek van K3, voor de kinderen erg leuk maar ik moet zeggen dat ik er zelf na enige tijd wel een beetje gek van wordt. Maar ja, het is gelukkig ook een spel voor kinderen en ik merk hier thuis dat ze alleen maar erg vrolijk worden van de muziek.

Hier thuis is het spel een groot succes, zeker in het begin waren ze het constant aan het spelen. Dus ik heb misschien het idee dat je het na een tijdje wel gezien hebt allemaal, maar ik merk dat mijn kinderen daar dus anders over denken. Voor hun blijven de spelletjes uitdagend en leuk om te doen.
Score:Gameplay: 7/10Fun: 7/10Levensduur: 7/10Graphics: 6/10Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 6,8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.