Eigenlijk valt hij een beetje in het niet als je naar de super Mario games kijkt. Over wie ik het heb? Luigi natuurlijk! De groen geklede loodgieter is de tweelingbroer van Mario. Tijd om er achter te komen wie Luigi nu eigenlijk is.

Tweelingbroer? Ja schijnbaar, voor mij is dit ook nieuw. Ik dacht eigenlijk dat Luigi de beste vriend van Mario was. Hij blijkt ook nog eens jonger te zijn dan Mario. Luigi is langer dan zijn tweelingbroer Mario en ook smaller. Dit is natuurlijk wel te zien als ze samen door een game lopen. Luigi maakte zijn eerste debuut in Mario Bros, dit was in 1983. Dat betekent dat hij inmiddels 28 jaar oud is. Hij zag er in deze game hetzelfde uit als Mario, alleen zijn kleding had een andere kleur. Hij kon ook dezelfde moves maken met dezelfde acties.

Later ging Luigi er anders uitzien en werd hij langer en smaller zoals ik al eerder vermelde. Luigi werd een eigen personage. Hij sprong anders en kreeg een andere stem als zijn broer. Luigi heeft ook nog een jongere versie. Baby Luigi en een slechte tegenpool Walluigi die de letter L omgekeerd op zijn pet heeft staan.

Eigenlijk kennen we Luigi niet echt zonder Mario. Ze zijn altijd samen, in elke game. Je kunt ervoor kiezen met Luigi als personage te spelen, zoals in bijvoorbeeld Super Mario Bros voor de Wii of de games van Mario en Sonic tijdens de Olympische spelen. Het kan ook zijn dat je als tweede speler Luigi als personage krijgt toegewezen. In 1992 kreeg Luigi eindelijk zijn eerste eigen game. De game Mario is Missing was een geografisch spel. De game kwam in 1992 uit voor de PC en in 1993 voor de Super Nintendo (SNES). In de game was Luigi het enige speelbare karakter. Later op 3 mei 2002 kwam de game Luigi’s Mansion uit. Luigi’s Mansion kwam er voor de Nintendo GameCube en wederom speelde Luigi de hoofdrol in de game. In beide games was zijn missie om Mario te redden.

In Luigi’s Mansion heeft Luigi een enorm landhuis gewonnen. Hij spreekt er af met zijn broer, maar Mario wordt ontvoerd voor Luigi aankomt. Het huis blijkt een landhuis met veel spoken te zijn en Luigi moet met behulp van de Poltergust 3000 en een zaklamp op zoek gaan naar zijn broer.

Helaas is er niet zo heel erg veel te vinden over Luigi. Ik vind persoonlijk dat hij behoorlijk in de schaduw loopt van zijn grote broer Mario. Overal waar Mario gaat is Luigi. Mario neemt het voortouw en Luigi bengelt er een beetje achteraan. Hij gaat wel mee op avontuur, want samen hebben ze behoorlijk vaak Princess Peach moeten redden.

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.