Waan je eens in Madagascar, heerlijk zon, zee en strand. Stel je dan een abrupt geluid voor wat je uit die droom haalt. Helaas in deze game waan je jezelf niet in Madagascar. De pinguïns afkomstig uit Madagascar zijn gewoon in de bewoonde wereld te vinden in hun eigen game. Ik heb deze game voor jullie mogen spelen. Benieuwd naar mijn avontuur?

Madagascar was de voorganger van deze game. Kennen jullie Marty de zebra, Alex de leeuw, Melman de giraffe en Gloria het nijlpaard nog? Zij waren dieren uit de dierentuin Central Park Zoo samen met onder andere de evil pinguïns Skipper, Kowalski, Private en Rico. Gezamenlijk kwamen ze op Madagaskar terecht waar ze de gekke koning Juliën en zijn onderdaan Maurice tegen. De pinguïns kregen na deze film een eigen tv-serie ‘Pinguins of Madagascar‘, en hierop is de game gebaseerd.

In de game gaan de pinguïns weer op avontuur. Ze zijn weer met spion praktijken bezig. Alleen worden ze in toom gehouden door koning Juliën, die van alles van de pinguïns verwacht. Zo krijgt hij het briljante idee om een feest te organiseren en wil hij Mango smoothies drinken. Natuurlijk heb je voor beide spullen nodig. En daar begint het avontuur van de pinguïns. Op een puzzel-achtige manier loop je door een level heen, in elk level dat je speelt moet je een opdracht uitvoeren. Dit gaat niet altijd even gemakkelijk, soms moet je erg goed nadenken welke moves je doet. Maar het Mangomoes feest zoals koning Juliën het noemt start niet zomaar.

Koning Juliën heeft het zich slim bekeken hoe hij de pinguïns in de hand houdt. Hij heeft een soort hoed waarmee hij gedachten kan lezen. De pinguïns doen daarom alles wat de koning zegt. Gelukkig heeft elke pinguïn zijn eigen skill waarmee hij een steentje bij kan springen. De ene pinguïn heeft de leiding en kan ver springen, een ander kan op ladders klimmen en weer een ander kan schoenen spuwen waardoor je dozen om kunt duwen. Dan is er nog een pinguïn die goed is in het spelen van puzzels en oplossingen kan vinden.

Maar zoals de titel aangeeft komt Dr. Blowhole weer terug. Dr. Blowhole is een gemene dolfijn. Hij komt terug om de wereld weer over te nemen. Maar de pinguïns zouden de pinguïns niet zijn als ze dit laten gebeuren. Ze gaan er weer van alles aan doen om Dr. Blowhole te dwarsbomen. Meer verklap ik jullie niet!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik van de game grafisch meer verwacht had. Ik vond het meer een Wii game dan een PlayStation 3 game. De graphics die de PlayStation 3 aankan worden helemaal niet benut. Filmpjes zien er erg game-achtig uit terwijl het leuker was geweest als deze 2D of tekenfilm-achtig gemaakt waren. Door dit alles krijg ik het idee dat ik de game op de Wii speel terwijl ik de PlayStation 3 controller in mijn hand heb. Verder buiten de graphics om mis ik de trophy’s. Ik wil er meer!!! Persoonlijk vind ik het erg leuk om deze vrij te spelen maar deze game lijkt er niet zo heel erg veel te hebben. Dit vind ik wel jammer.

Maar de game is leuk voor kinderen die fan zijn van de serie. Hoewel het niet altijd even gemakkelijk is om door een level heen te komen. Gelukkig kun je wel de taal instellen en weten we van kids dat ze vaak meer kunnen dan dat wij denken. Ik denk wel dat je ze de nodige uurtjes zoet kan houden. Je moet ze wel genoeg laten spelen want in het level zelf zijn niet echt savepoints te vinden, je moet een heel level uitspelen voordat hij wat saved. En na een paar levels spelen kan ik niet ontdekken of mijn game wel gesaved is. Op het moment dat ik opnieuw opstart heb ik helaas het meeste voor niets gedaan.Score:Gameplay: 7/10Fun: 7/10Levensduur: 7/10Graphics: 6/10 Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 6,8

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.