Met de God of War collection volume 2 brengt de PlayStation Portable games God of War: Chains of Olympus en God of War: Ghost of Sparta naar de PlayStation 3. Deze games hebben wij voor jullie mogen spelen.

God of War: Chains of Olympus:Het verhaal van Chains of Olympus speelt zich 10 jaar af voor de gebeurtenissen uit de oorspronkelijke God of War. Je speelt als Kratos, dienaar van de goden op zoek naar vrijheid. Je zal het op moeten nemen tegen de god van de duisternis, Morpheus, die de wereld en goden in duisternis houdt.

Het spel is uiteraard in meerdere moeilijkheidsgraden te spelen en om het eindeloos vechten niet saai te maken kom je zoals vanouds puzzels tegen die je op moet lossen en dit zorgt voor een leuke afwisseling. De quicktime events zorgen ervoor dat de boss fights vanuit een ander perspectief worden weergeven. Je kijkt als het ware van een afstand hoe je aanvallen uitvoert. Voer je een bepaalde actie op het verkeerde moment uit dan zal je aanval mislukken. Gedurende de game zal je zoals in de andere God of War delen wapens verzamelen en deze kunnen upgraden.

Een echt samenhangend verhaal in deze game ontbreekt en een duidelijk doel is niet bekend. Maar de passende muziek en cinematics maken dat goed. De game heeft geen laadtijd en dat maakt het een lange ervaring met een hoog tempo. Het hoge tempo zorgt er wel voor dat de meeste mensen die Chains of Olympus spelen de game binnen een dag uitgespeeld hebben.

God of War: Ghost of Sparta:In Ghost of Sparta is Kratos op zoek naar zijn ontvoerde jongere broer Deimos. Naarmate je verder in de game terecht komt, kom je meer te weten over Kratos, Deimos en zijn ontvoerders. Dit deel van de reeks speelt zich direct af na het 1e deel van God of War nadat je de oorlog god Ares hebt verslagen. Nachtmerries over zijn verleden zetten hem aan om opnieuw op avontuur te gaan.

Zoals in de andere God of War games zal je een weg door vele vijanden en bosses moeten slaan en nieuwe wapens verzamelen. Ghost of Sparta neemt je mee naar bekende locaties en zo zul je onder andere de ondergang van Atlantis meemaken en je in Sparta begeven. Ook deze game uit de reeks speelt de gemiddelde gamer in een dag uit.

Grafisch gezien ziet de game er netjes verzorgd uit. Je merkt dat het games zijn die al wat ouder zijn aan de grafische kwaliteit. Maar dit betekent niet dat de game moet onderdoen voor God of War 3 die eerder uitkwam voor de PlayStation 3. Hoewel deze grafisch gezien natuurlijk veel beter ontwikkeld is omdat de game nieuwer is. Je stoort je in ieder geval niet aan de graphics van beide games. Beide games zijn remakes vanaf de PlayStation Portable. De games zijn in HD uitgebracht, dat is niet altijd even goed te zien, maar we zullen de ontwikkelaar van de game hierin moeten geloven.De games zijn meer dan welkom voor de PlayStation 3. De games hadden veel eerder uitgebracht moeten worden op de PlayStation 3. Score:Gameplay: 8,5/10Fun: 8,5/10Levensduur: 8/10Graphics: 7/10 Originaliteit: 8/10Totaalscore volgens reviewer: 8

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.