Tegenwoordig lees je het in iedere krant, verknipte en uit elkaar gevallen families. En niks is zo populair als een relatie therapeut. Helaas zullen de broers Paxton Fattel en Pointman niet zo veel hebben aan deze therapie hiervoor is hun familie drama groter dan voor te stellen.

F.3.A.R is het derde spel uit de horror franchise van F.E.A.R. De games die bekent staan om het kleine lieve meisje in het rode jurkje genaamd Alma. Alma is echter niet meer zo lief en klein als ze ooit was. Haar geest gedaante is gegroeid tot een volwassen vrouw met wel een erg dikke buik. Pointman zal met behulp van zijn broer Paxton Fattel op zoek moeten gaan naar hun moeder Alma. Dit gaat echter niet zo makkelijk als het leger of de aanhangers van Alma je de hele tijd proberen aan te vallen, misschien dat ze het daarom ook wel een Shooter noemen.

In F.3.A.R draait alles om de Co-op mode, om deze franchise weer leven in te blazen word er ingespeeld op het spelen samen met een vriend of vriendin. Het is namelijk mogelijk om de volledige single-player samen door te spelen. Dit heeft als gevolg dat er een aantal dingen in de single-player niet kloppen voor de co-op en andersom idem dito. Neem nou het punten systeem, zodra je de game begint in co-op zal je moeten spelen met de gebroeders Paxton Fattel en Pointman. Na iedere interval (level) zal er een score op het scherm verschijnen die je verteld hoeveel moorden je hebt gepleegd hoe snel of goed je was en welke bonus items je hebt verzameld. Dit punten systeem heb je nodig om het einde te kiezen. Er kan namelijk maar één iemand Alma’s beste zoon zijn. Speel je de single-player alleen dan betekend dit dat jij altijd Alma’s favoriete zoon bent en maakt het eigenlijk helemaal niet uit hoeveel punten jij behaald.

Ik vind F.3.A.R er super uit zien ik hou van het sfeertje overal bloed op de muren lampen die knipperen en lijken met afgerukte hoofden. In F.3.A.R zul je wat minder vaak schrikken als in de voorgaande delen maar als je het geluid open zet en de gordijnen dicht doet kan ik je verzekeren dat de spieren in je lichaam zich samen zullen trekken. De omgevingen waar je loopt zijn ontzettend verschillend van winkelcentra’s tot speeltuintjes en vliegvelden. Maar het voordeel hiervan was als je het bijna gehad had met een omgeving kwam er al snel een nieuwe waar je weer op ontdekkingstocht kon. De vijanden zijn ontzettend verschillend van normale realistische soldaten tot wolfachtige beesten uit de hel. Hierdoor blijft de game je boeien. Je weet namelijk nooit wat je achter de volgende deur aantreft. Een mooi verloop in F.3.A.R vind ik de verhaallijn. Regelmatig zie je flashbacks of filmpjes waarin er dingen worden uitgelegd maar deze komen niet zomaar. Vaak loop je door een gebied waar je het idee hebt dat je nog helemaal doorheen kunt lopen maar dan krijgt Alma echter zwangerschap weeën waardoor het beeld met een soort van zwarte aders bedekt raakt en er een flashback komt.

Wat is een shooter zonder multiplayer? Je moet niet teveel van de multiplayer verwachten. De spanning en angst is er totaal uit maar het zijn wel leuke nieuwe modi. In F.3.A.R kun je kiezen uit vier games Fucking Run, Contractions, Soul Survivor en Soul King. Wil je nog even wat meer weten over de muliplayer lees dan hier de review terug.

Ik vond F.3.A.R persoonlijk een erg lastige maar leuke game ik vond het erg fijn dat ze Pointman weer gezegend hadden met een slowmotion power waardoor ik de tijd langzamer kon laten gaan en op mijn dooie gemak een aantal headshots kon maken. Maar ik ben ondanks dat nog erg vaak dood gegaan en vaak omdat ik het gewoon net even verkeerd aanpakte. Hou je van leuke verhalen en spannende omgevingen dan kan ik F.3.A.R echt aanraden. Algemene informatie:Ontwikkelaar: Day 1 studiosUitgever: Warner Bros. InteractivePlatform: PC, Xbox 360, PlayStation 3Rating: 18+Richtprijs: € 49,95/€ 59,95 Gameplay: 8/10 Fun: 8.5/10 Levensduur: 8/10 Graphics: 8/10 Originaliteit: 8/10 Totaalscore volgens reviewer: 8.1

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.