Als ik aan Valve denk dan denk ik aan Halflife, counterstrike en counterstrike source. Maar er blijkt meer achter deze ontwikkelaar meer te zitten dan deze games. Samen met EA games ontwikkelde Valve Portal 2. Ik mocht deze game voor jullie reviewen.

In de game speel je als Chelli die na een langdurige slaap ontwaakt in een soort van motelkamer. Terwijl je net je ogen open doet maak je kennis met Wheatley, een soort persoonlijke robot die veel praat. Wheatley vliegt vrolijk rond en geeft je een beetje informatie. Hij kondigt je aan dat je jezelf goed moet vasthouden omdat je kamer wordt verplaats. Ondanks dat Wheatley veel praat is het wel diegene van wie je het moet hebben.

De start van de game heeft wat weg van een tutorial en via poorten en missies moet je op locaties uitkomen. Je kunt bijvoorbeeld voorwerpen verplaatsen via poorten en deze gebruiken om deuren te openen. Kortom je pluist het hele lab uit en dat kost je de nodige tijd. Maar om het hele verhaal nu te gaan verklappen, dat doe ik niet. Het moet natuurlijk wel een verrassing blijven. De game draait in ieder geval om uitgebreide puzzels waarbij je soms je hersenen goed moet laten kraken om tot een oplossing te komen.

Naast de Single mode heb je de co-op mode. Hierin speel je met twee spelers online. Samen zorg je er voor dat je puzzels oplost. Hierbij heb je echt de tweede speler nodig. Dit omdat het leven van de andere spelers soms in jouw handen ligt en andersom. Dit kan soms erg grappige situaties veroorzaken want je zou je game-maatje zomaar eens per ongeluk dood laten gaan. De co-op mode is een erg leuke bezigheid in de game. Je zoekt samen met je game maatje naar oplossingen die nodig zijn om weer verder te kunnen.

Portal 2 is denk ik wel een game waarvoor je eerst de eerste game gespeeld moet hebben. Ik kende de game nog niet en moet eerlijk zeggen dat ik het moeilijk vind enthousiast te zijn over deze game terwijl de echte kenner de game de hemel in prijst.

Helaas kan ik hier dus niet over meepraten. De kenners laten weten dat de game beter is uitgewerkt dan de eerste game. Er zijn meer levels en er is een story line.

Grafisch ziet de game er wel erg mooi uit. Overal waar je om je heen kijkt ziet het er tot in de kleinste details verzorgd uit. De muziek past echt bij de game. Ook weten ze je te verrassen met endsong van de game.

Verder spreekt de besturing voor zich. Met de PlayStation controller is het soms alleen wat lastig om je weg te vinden met het plaatsen van portals maar dat heb je al erg snel onder de knie. Jammer dat de co-op mode niet erg uitgebreid is.

Let op bevat spoiler

Een leuk extraatje voor de Portal 2 spelers op de PlayStation 3 is dat je de game kunt crossen. Je kunt de game ook op je PC spelen met een steam account. Bijgevoegd aan de game zit een code die je hiervoor kunt gebruiken. Ook kun je jouw steam account koppelen aan de game. Hierdoor kun je de co-op mode samen online spelen. Score:Gameplay: 8,5/10Fun: 8/10Levensduur: 7,5/10Graphics: 8,5/10 Originaliteit: 8,5/10Totaalscore volgens reviewer: 8,2

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.