Sommige van jullie kennen Stoked misschien wel, een Snowboard game die de gamer een zo goed realistisch mogelijk snowboard ervaring probeert te geven. Stoked; Big Air edition is daarvan een upgrade. Lees snel verder om te zien wat ik er van vind.In Stoked; Big Air zijn er in totaal zeven bergen waarvan je kunt snowboarden. Er is een heel aanbod van races, media en sponsor evenementen en Trick contest waar je uit kan kiezen. Door mee te doen aan die verschillende opties verdien je influence points. Doormiddel van deze influence points speel je extra uitdagingen, kleding en materiaal vrij. Ook krijg je zo meer aandacht van sponsors.

In het begin van het spel kies je outfits voor je character en kan je jouw snowboard aanpassen. Als je alles naar wens hebt aangepast kan je gaan beginnen met tutorials, wat ik dan ook aanraad. Vooral als je de eerdere deel van Stoked nog niet hebt gespeeld.

Om de bergen eerst goed te leren kennen kan je er voor kiezen om de Free-ride modi te doen. Bij de Free-ride gaat het niet om de influence points of om de tricks die je maakt. Dus kan je gewoon op je eigen gemak van de berg af snowboarden.

Bij wedstrijden speel je tegen een ghost, en is het de bedoeling dat je als eerste de finish haalt. Onderweg zijn er mooie mogelijkheden om tricks te doen zodat je weer meer influence points krijgt. Zoals ik al eerder heb gemeld is Stoked: Big Air een game die meer waarde hecht realisme. Daardoor zal je dus ook geen tricks kunnen maken die onmogelijk zijn in het echte leven.

De multiplayer is redelijk uitgebreid en er zijn zes verschillende spelvormen die je kan spelen. Het mogelijk probleem daarvan is alleen dat het spel sinds 2009 uit is in Amerika. Waardoor het daar allang niet meer actief gespeeld wordt, en in Nederland zijn er niet zo heel veel mensen die het spel online zullen spelen.

MeningAls je van Snowboard spellen houdt dan is Stoked; Big Air edition wel wat voor jou. Maar als je liever online speelt dan kan je beter naar een andere spel zoeken. De graphics zijn niet de beste, maar het ziet er ook niet slecht uit. De sneeuw ziet er bijvoorbeeld wel realistisch uit, als je bijvoorbeeld een paar keer bent gevallen met je snowboard zit je uiteindelijk ook helemaal onder de sneeuw. Maar alles erom heen ziet er naar mijn mening wat minder uit en had mooier kunnen zijn. Het spel is voor korte duur leuk om te doen, maar als je het een paar keer hebt gespeeld heb je het ook wel weer gezien.

[yt=350,221]cdEIoK6izf4[/yt]



Score
Gameplay: 7/10Fun: 6/10Levensduur: 5/10Graphics: 6/10 Originaliteit: 6/10Totaalscore volgens reviewer: 6,0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.