Bij Robbie Williams denk ik altijd gelijk aan tattoo’s, Engels accent en zijn heerlijke nummers. We Sing Robbie Williams gaat uiteraard over dat laatste. Robbie zit inmiddels al 20 jaar in het vak en dat kan pas goed gevierd worden met een game bestaande uit je beste nummers!

Lessons Ik moet helaas bekennen dat ik niet echt gezegend ben met zangtalent. Gelukkig is daar een ‘oplossing’ voor. Nou ja, het helpt je meer. De zanglessen die je kunt doen zijn niet alleen daarom ‘handig’, je moet straks met de liedjes wel de juiste toon kunnen houden. De lessen zijn gebaseerd op de beroemde toonladder: Do Re Mi Fa So La Ti Do. Ik ben niet verder gekomen dan les 11 of 12 (van de 30), toen had ik er echt geen zin meer in. Ze gebruiken voor die eerste paar oefeningen Do, Mi en Sol. In het begin hoef je maar een noot vol te houden, later moet je wisselen tussen deze drie. In totaal zijn er 15 muzieknoten te zien in beeld, elke goede noot wordt groen. Om een les te sluiten moet je alle 15 noten goed zingen. Als dat niet het geval is, dan begin je na de 15 noten weer gewoon opnieuw. Vandaar dat ik er op een gegeven moment geen zin meer in had, na meerdere mislukte pogingen heb ik de lessen maar gelaten voor wat ze waren.SchermOm te weten wanneer je precies moet beginnen met zingen is er de ‘blue timing bar’. De blauwe lijn moet je bij een onbekend nummer even in de gaten houden, het komt vanzelf bij de tekst terecht. De tekst is niet de hele tijd in beeld, het verschijnt net een paar seconden voor je het daadwerkelijk moet zingen. Boven de tekst vind je de notenbalk. Wanneer je een noot goed zingt, dan zal het vakje geel kleuren. Het kan zijn dat je het te laat inzet of opeens een zuurstofgebrek hebt, dan heb je bijvoorbeeld een vakje dat gedeeltelijk geel is. Als je de noot vals zingt, dan verschijnt er een gekleurde lijn. Wanneer je te hoog zingt zal die lijn boven de noot zitten, wanneer je te laag zingt dan zit die lijn onder de noot. Naast de gewone noten zijn er ook de blauwe balkjes waarin je ‘x5’ ziet staan. Als je deze noot goed zingt, dan wordt je score vermenigvuldigd met 5.Je kunt zelf een playlist samenstellen, de lengte van het lied bepalen (in zijn geheel of de helft), de moeilijkheidsgraad samenstellen (Easy, Medium of Hard) en kiezen of je Robbie (en partner) wil horen zingen. Kies je voor de Karaoke Mode, dan zie je geen score en ook geen notenbalk in beeld. De tekst is er om je eventueel te helpen, maar verder is het gewoon lekker zingen.

Een microfoon Na de zanglessen heb je de keuze uit meerdere opties om te zingen. Voor de Solo Mode en Pass the Mic (Party Mode) heb je maar een microfoon nodig. In de Solo Mode zing je gewoon alleen de nummers die jij graag wilt zingen. Mocht je ze allemaal al gehad hebben of heb je geen idee welke je moet zingen, dan schud je gewoon even met je controller heen en weer. Op die manier wordt er een random nummer uitgezocht. Als je met zijn tweeën bent en je hebt de beschikking over een microfoon, dan is dat geen probleem. Ga dan in het menu naar de optie Party Mode en daarna kies je voor Pass the Mic. Ik heb zelf voornamelijk de Solo Mode gedaan en sommige nummers zijn daadwerkelijk lastig, terwijl je heel onverwachts bij sommige nummers hoog scoort. ‘She’s the one’ was mijn beste nummer met 8614 punten, terwijl ‘Somethin’ Stupid’ (met Nicole Kidman) heel slecht scoorde met maar 5531 punten…Party ModeDe Party Mode bestaat uit 8 verschillende opties:- We Sing (2-4 spelers)- Versus (2-4 spelers)- Group Battle (3-4 spelers)- First to X (2-4 spelers)- Pass the Mic (2-4 spelers, 1 microfoon)- Blind (2-4 spelers)- Marathon (2-4 spelers)- Expert (2-4 spelers) We Sing: deze optie wordt nog opgedeeld in meerdere mogelijkheden. Zingen jullie samen bepaalde delen van het lied, zingen jullie allebei een ander deel of zingen jullie tot een bepaald aantal punten? Keuze genoeg dus! Versus: dit is echt een battle tegen elkaar. Jullie zingen allemaal dezelfde tekst en degene met de meeste punten wint. Group Battle: dit is de uitgebreide versie van Versus, het is nu alleen groep tegen groep. Elke groep kan bestaan uit 1-3 spelers en ook hier wint de groep met de meeste punten. First to X: de X staat in dit geval voor een bepaald aantal punten. Als je voor deze modus kiest, dan komt er bij het gekozen lied een puntenaantal te staan. De bedoeling is dat er onderling gestreden wordt om als eerste dat aantal te bereiken. Minpuntje aan deze modus is dat het lied gelijk eindigt wanneer het puntenaantal behaald is door een van de spelers. Pass the Mic: deze modus is ideaal als je maar een microfoon hebt, want op deze manier kun je toch samen zingen. Samen zingen inderdaad, niet tegen elkaar. De score die iedereen onderling haalt wordt namelijk bij elkaar opgeteld en vormt zo de totaalscore. Blind: de ideale optie voor mensen die van het onverwachte houden. Je moet het geselecteerde nummer correct zingen, maar het kan opeens voorkomen dat de tekst en geluid ‘wegvallen’! Als je dan doorzingt dan zal het toch echt fout gerekend worden. Marathon: met deze optie moet iedereen zijn of haar eigen playlist samenstellen. Aan het einde wint degene die gemiddeld de beste score heeft neergezet van alle gezongen nummers. Expert: deze optie is meer voor de echte Robbie Williams fan die denkt de beste te zijn van iedereen. Er verschijnt geen tekst in beeld en ook de notenbalk zul je niet zien. Wie is er nu nog de beste…?

AwardsMet al deze verschillende opties kun je ook awards verdienen. In totaal zijn er 33 te halen. Dat kan variëren van awards om voor de eerste keer een eigen playlist samen te stellen tot het behalen van 9000 punten in élk nummer.Met awards kun je ook dingen vrijspelen. Als je bijvoorbeeld genoeg punten heb gescoord in elke lied (inclusief de medleys), dan speel je het bonusnummer vrij.Leuke optiesEen leuke optie is de Jukebox. Heb je gewoon zin in een Robbie nummer, dan ga je naar de Jukebox. Je maakt zelf een playlist en de nummers worden dan voor je afgespeeld. Robbie hoor je overigens niet alleen in zijn nummers, hier en daar geeft hij commentaar als: “I could hear your soul in that one”. Als je in het menu voor de optie Charts kiest, dan kun je per nummer en per groep bekijken wie de hoogste score heeft behaald.Wat ik zelf erg leuk vind is de extra informatie die je krijgt. Wanneer je een nummer gekozen hebt dan staan er een aantal dingen in beeld:- Song- Album- Genre- YearZo kun je precies zien van welk album dat nummer komt en welk genre het nou precies is. Onder die 4 punten staat telkens een leuk weetje. Het nummer Angels heeft bijvoorbeeld nooit op nummer 1 gestaan in de UK, zijn 7 soloalbums kwamen wel allemaal op 1 binnen, hij heeft maar liefst 50 miljoen albums wereldwijd verkocht én hij brak alle records door in één dag 1,6 miljoen tickets te verkopen voor zijn World Tour in 2006.Playlist– Old Before I Die (1997)- Angels (1997)- Let Me Entertain You (1998)- No Regrets (1998)- Strong (1999)- She’s The One (1999)- Rock DJ (2000)- Kids (2000, met Kylie Minogue)- Supreme (2000)- Let Love Be Your Energy (2001)- The Road To Mandalay (2001)- Eternity (2001)- Somethin’ Stupid (2001, met Nicole Kidman)- Beyond The Sea (2001, live clip)- Mr. Bojangles (2002, live clip)- Feel (2002)- Come Undone (2003)- Something Beautiful (2003)- Sexed Up (2003)- Radio (2004)- Tripping (2004)- Advertising Space (2005) – Sin Sin Sin (2006)- Bodies (2009)- You Know Me (2009)- Shame (2010, bonus single)

ConclusieIk ben best een Robbie Williams fan en vond de game erg leuk, want al zijn bekende nummers zijn present. De songteksten leren je wel af en toe dat je die ene zin altijd al verkeerd gezongen hebt, maar dat maakt het alleen maar leuker. Ik vind dat er ook genoeg uitdaging in het spel zit, sommige nummers zijn op Easy al moeilijk, laat staan als ze op Hard probeert. De game is voor 12 jaar en ouder, wat meer te maken heeft met de songteksten van de heer Williams. Hoewel ze bij een aantal teksten netjes het woord f**k hebben weggelaten. De game is verder geheel in het Engels, wat ik zelf niet erg vind, want de uitleg bij de lessen is vrij duidelijk. Het grootste minpunt vind ik misschien nog wel de Party Mode optie First to X. Eigenlijk zou je de keuze moeten hebben om het lied af te kunnen maken als je het aantal punten behaald hebt.Ik vind het een uitgebreide game met de meest leuke Robbie liedjes (smaken verschillen natuurlijk), een absolute must-have voor iedereen die ook maar een beetje van zijn nummers houdt!Informatie:Uitgever: Nordic GamesPlatform: Nintendo WiiTalen: Engels (boekje Engels en Scandinavisch)Adviesprijs: € 39,99 (€ 69,99 met 2 microfoons)
Score: Gameplay: 7.5/10 Fun: 8/10 Levensduur: 8/10 Graphics: 7.5/10 Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7.6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.