Homefront de zoveelste shooter op een rij die uitkomt, is dit het allemaal wel waard? Ook deze hebben we natuurlijk voor jullie gespeeld, check hier of deze game je shooters collectie compleet maakt.

Het verhaalHet is 2027 in Amerika, de Koreanen zijn je land binnengevallen onder leiding van Kim Jong-un de zoon en opvolger van Kim-Jong-II. De voormalige Marine helikopter piloot die jij speelt luistert naar de naam Robert Jacobs, en is aan het begin gevangen genomen door de Koreanen. Rijdend door de stad zie je wat voor een vreselijke soldaten die Koreanen zijn door wat ze de gewone burger allemaal aandoen. Het busje waar je in zit wordt geraakt door een grote vrachtwagen waarna het hele busje over de kop vliegt, twee Amerikaanse verzetsstrijder trekken je uit het busje en je sluit je bij hun aan. Door jou achtergrond in de marine kunnen ze jou goed gebruiken en met dit team vecht je jezelf door de oorlog heen.

GameplayZo als bijna elke shooter word je direct in het diepe gegooid, de besturing werkt natuurlijk net weer even iets anders dan bij al die andere shooters maar dat is een kwestie van wennen. Je bent voortdurend aan het schieten en heel af en toe heb je pauze wanneer je team maten op je wachten. Dit waren voor mij ook de enige momenten dat ik uitkeek naar de kranten artikelen die je kunt sparen want als ik in een vuurgevecht zit heb ik daar echt geen ogen voor. Zolang je dicht bij je team maten blijft geven ze je goede dekking, wijk je net even iets te ver van hun zijde dan kan het maar zo zijn dat alle vijanden op jou beginnen te schieten. Je zult echt een beetje tactisch na moeten denken want er zomaar naartoe sprinten en iedereen omleggen is er niet bij, de vijand reageert ongelofelijk snel.

MultiplayerNatuurlijk zit er een multiplayer in Homefront en dat is maar goed ook. De Multiplayer van Homefront is een beetje een mix tussen die van Call of Duty en die van Battlefield als je het mij vraagt. Het zal een tijdje duren voordat je alles onder de knie hebt maar als het eenmaal een beetje went is het een ontzettend leuke multiplayer. Je begint standaard met niks, alleen een geweer en hoe meer mensen je neerschiet hoe meer punten je krijgt waarmee je dan dus jeeps, tanks maar ook helikopters kunt kopen. Is het potje afgelopen en start je een nieuw potje op begin je dus weer met alleen een geweer. Er is een nadeel aan de multiplayer op de Xbox het is nog niet mogelijk om vrienden uit te nodigen voor een match. Hier moet een update voor komen en daar zijn ze nog mee bezig.

GrafischEr word veel gediscussieerd over de grafische aspecten van Homefront. Ik vond hem op de Xbox 360 absoluut niet lelijk. Hij is natuurlijk niet zo mooi als een Battlefield of een Killzone maar toch zeker niet veel slechter dan Call of Duty: Black Ops. De makers hebben er voor gekozen bij bepaalde dingen de detaillering weg te laten, waardoor als je echt wilt muggen ziften en ergens heel dicht naartoe loopt je inderdaad denk hé dit is niet zo mooi.

TijdsduurDe singleplayer van Homefront heb je binnen 4-5 uur uitgespeeld. Dit is dan ook de grootste tegenvaller van deze game. Als je een beetje in een spelletje zit speel je al gauw een paar uur door wat in dit geval dus betekend dat je hem al uit hebt. Helaas vond ik het ook niet interessant genoeg om alle kranten artikelen te halen dus ik zal voornamelijk veel tijd in de multiplayer stoppen.

ConclusieEen groot nadeel is dus de tijdsduur van de singleplayer. Maar was je toch al van plan om alleen maar de multiplayer te spelen dan zal ik zeker 4 uurtjes vrij maken voor de single player. Zelf vond ik het erg jammer dat ik al veel trailers had gezien van Homefront waardoor ik bijna alle belangrijke en schokkende gebeurtenissen al kende. En vooral het begin stuk is erg aangrijpend en zielig. Wil je dat weten dan zul je het spel moeten spelen.Algemene informatie:Ontwikkelaar: Kaos Studios, Digital Extremes (PC)Uitgever: THQPlatform: PC, Xbox 360, PlayStation 3Rating: 18+Richtprijs: € 49,95/€ 59,95 Gameplay: 8.5/10 Fun: 8/10 Levensduur: 8/10 Graphics: 7/10 Originaliteit: 8/10 Totaalscore volgens reviewer: 8.0

About Dipje

Didi heeft haar eigen Game Mania winkel. Haar tweede naam is events en de derde Indie! Ze is dol op perstripjes en netwerken voor Female-Gamers en dat doet ze niet alleen graag bij haar in de buurt maar ook in de rest van Europa. Daarnaast is zij onze Indiegirl en spot zij de nieuwste games van ons kikkerlandje. Haar favoriete console is de NES, puur uit nostalgie. Maar alle soorten consoles en games worden gewaardeerd.

View all posts by Dipje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.