Van jezelf weet je natuurlijk wel dat je een gamer bent, maar weet je omgeving dit ook? Ik maak dat zelf regelmatig mee dat mensen dat niet weten.

Zo ook afgelopen week. In mijn dagelijkse werk ben ik doktersassistente en bij mij op het werk hebben we maandelijks een nieuwsbrief. Vorige maand werd mij gevraagd of ik een stukje wilde schrijven voor de nieuwsbrief. In het artikel is het de bedoeling dat je collega’s laat weten wat je buiten werktijd doet. Als redacteur bij Female-Gamers is dit natuurlijk veel bezig zijn met de site en jullie voorzien van de laatste nieuwtjes, leuke artikelen en columns. Dus zo gezegd zo gedaan. Een artikel met daarin een stukje geschiedenis over mijn game verleden en heel veel over Female-Gamers natuurlijk!

Deze maand was het zover dat mijn artikeltje in de nieuwsbrief geplaatst is. En hoeveel leuke reacties daarop binnen zijn gekomen! Veel mensen verwachten niet dat er zoveel vrouwelijke gamers zijn. We bewijzen toch keer op keer dat we ontzettend stoer zijn! De leukste reactie vond ik “Game jij? Dat had ik nou nooit achter je gezocht” van een collega. Zo zie je toch dat er vaak een stereo type verwacht wordt van een gamer en zo zie ik er inderdaad niet uit, behalve in het weekend dan zit ik ‘s ochtends wel eens een uurtje te gamen met mijn bril op, pyjama aan, en geen make-up op maar zeg nou zelf, wie doet dat niet?

Maar zoals we allemaal zien zijn er toch meer vrouwelijke gamers als dat we allemaal weten. Onderzoeken wezen al uit dat er steeds meer vrouwen casual games spelen, maar ook Hyves en Facebook games zijn in grote opmars! Zo zie je maar weer de opmerking “Game jij? Dat had ik nooit achter je gezocht” zal dus veel vaker gebruikt gaat worden. Heb jij deze nog nooit gehoord?

About Witchy

Mama van dochters Tessa en Ize. Werkzaam als doktersassistente en gamed al jaren. Favoriete console is de PlayStation 4 en Nintendo Switch. Het liefste speelt ze games op de laptop games zoals World of Warcraft, Two Point Hospital en de Sims 4 .

View all posts by Witchy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.