In 2011 komt Square Enix met maar liefst vier exclusieve titels voor de PlayStation Portable. De eerste die we mogen verwachten is Lord of Arcana, een actie game die op de agenda staat voor 4 februari. In Lord of Arcana wordt je als speler ondergedompeld in de donkere dieptes van de onderwereld.Daar vecht je tegen grote en krachtige wezens om ze zo van hun belangrijkste taak af te houden: het verkrijgen van de kracht van Arcana. Met maximaal vier spelers kun je vechten tegen deze wezens, om ondertussen de nodige items en vaardigheden te verdienen. Lord of Arcana zal worden uitgebracht als een speciale “Slayer Edition”, bestaande uit een exemplaar van de game in een unieke ‘Slayer Red’ game case, een 44 pagina tellend artbook ‘The Art of Lord of Arcana’, en een mini soundtrack cd.

Kort na Lord of Arcana komt de volgende game: Tactics Ogre: Let Us Cling Together (rond 15 februari). Belangrijke leden van het oorspronkelijke Tactics Ogre development team zijn bij elkaar gekomen om de ultieme versie van deze definitieve Strategy RPG-ervaring te leveren. Dat team bestaat uit Hiroshi Minagawa (Director), Yasumi Matsuno (Game Design & Scenario), Akihiko Yoshida en Tsubasa Masao (Character Design) en Hitoshi Sakimoto en Masaharu Iwata (Composers). De game is herboren, met onder andere herbewerkte visuals en effecten, een vernieuwde soundtrack van de originele componisten en een nieuw Wheel of Fortune systeem.

Daarna is het tijd voor de blockbuster follow-up van de game Dissidia Final Fanatasy: Dissidia 012 [duodecim] Final Fantasy. Het geeft je een mix van ‘fighting game action’ en RPG, waarin de meest memorabele helden en schurken uit de werelden van de Final Fantasy series voorbij komen. Een nieuwe oorlog tussen Cosmos en Chaos zorgt ervoor dat goed en kwaad samen moet werken om de battle te winnen. Er zijn nieuwe game modes, story mission, items, andere kostuums en combat features. Maak je klaar voor een game met actie en opwinding, die het origineel overtreft!

De vierde game komt in de lente en heet The 3rd Birthday. Hoe gezellig het ook klinkt, het is gewoon een heerlijk spannende third-person shooter! Aya Brea is de laatste hoop van de mensheid om te overleven tegen de machtige Twisted. Met behulp van haar unieke ‘Overdive’ vermogen kan Aya het lichaam van haar vijanden ‘induiken’, om zo de controle te pakken en hen strategisch gezien voor te zijn. De game is een all-action shooter met veel character development mogelijkheden en weapon customisation, spannende missies, mooie graphics en een pakkend en spannend verhaal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.