We kunnen weer een nieuwe game aan de lange rij Guitar Hero titels toevoegen. Guitar Hero: Warriors of Rock ligt namelijk sinds kort in de winkels, het zesde deel uit de franchise, afgezien van een aantal band-edities en de On Tour versies voor de Nintendo DS. Als groot fan van muziek en ritmegames, kon ik niet wachten om lekker los te gaan met deze kersverse Guitar Hero game. Rock it, baby!

De eerste vraag die in me opkomt bij Guitar Hero: Warriors of Rock is ‘Wordt de Guitar Hero franchise inmiddels niet gigantisch uitgemolken?’ Het antwoord op die vraag is ja, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik dat in dit geval absoluut niet als iets negatiefs ervaar. Ten eerste ben ik, en met mijn vele anderen, gek op de Guitar Hero games en daarnaast willen we toch ook niet dat complete bandpakket met gitaren, drumstel en microfoon aangeschaft hebben voor maar één of twee games? Duur grapje zou dat zijn. Laat ze dus maar komen, die Guitar Hero games! Wat hierbij wel belangrijk is, is dat de game in ontwikkeling blijft en dus niet alleen maar de tracklist per game verschillend is. Neversoft Interactive heeft bij Guitar Hero: Warriors of Rock wat dat betreft in ieder geval erg zijn best gedaan.Voor het eerst kent de game namelijk geen reguliere careermode, maar is Warriors of Rock voorzien van een heuse questmode inclusief een verhaallijn. Nu moet je je bij de verhaallijn niet al te veel voorstellen. Je kruipt in de huid van verschillende characters die we kennen uit eerdere Guitar Hero delen, zoals onder andere Judy Nails, Lars Umlaut en Axel Steel. Met deze gitaarhelden ga je verschillende nummers spelen om zo te transformeren tot Warriors of Rock, waardoor de characters ieder een eigen speciale kracht krijgen. Deze is nodig om aan het einde van de rit een monster te verslaan en de Demigod te redden.

De speciale eigenschappen waarover de verschillende personages beschikken, variëren van bijvoorbeeld schildjes die je combo’s beschermen, tot een verhoogde multiplier bij starpower, extra sterren bij lange combo’s en extra levens. In totaal zijn er acht characters en dus ook acht verschillende special powers. Om deze vrij te spelen moet je per character een bepaald aantal sterren verdienen, bij de ene is dat rond de vijfentwintig en de andere vereist vijfenveertig sterren om tot een Warrior of Rock te transformeren. Wanneer je de Questmode compleet doorlopen hebt, speel je een speciale versie van dezelfde mode vrij, de Domination Questmode. In deze mode speel je alle nummers nog een keer, maar dan in combinatie met de special powers van alle acht de personages. Je kunt dan per nummer maar liefst veertig sterren verdienen, in vergelijking met de vijf die er in voorgaande Guitar Hero delen te behalen waren. De tracklist van Guitar Hero: Warriors of Rock bevat bijna honderd nummers en is natuurlijk altijd uit te breiden door middel van de vele tracks die via Xbox Live te downloaden zijn. Warriors of Rock heeft een lekkere line-up met onder andere nummers van Ozzy Osbourne, Muse, Rammstein, Metallica, Queen, Nickelback, Slipknot, Aerosmith en REM. Of je hier van houdt is natuurlijk vooral een kwestie van smaak, maar een beetje fan van rockmuziek kan hiermee absoluut zijn hart ophalen. Grafisch ziet het er ook allemaal weer erg gelikt uit. Compleet in de stijl die we gewend zijn van Guitar Hero, maar dan allemaal net wat strakker en mooier.

Guitar Hero: Warriors of Rock bewijst maar weer eens dat we nog lang niet genoeg hebben van de Guitar Hero games. De Questmode weet voor genoeg vernieuwing te zorgen, terwijl de elementen die Guitar Hero, Guitar Hero maken, behouden blijven. Verder kunnen we weer genieten van een geweldige tracklist die naar eigen smaak uit te breiden is met downloadable nummers. Een must-have voor iedere Guitar Hero fan en rockende chick als je het mij vraagt! Algemene informatie:Ontwikkelaar: Neversoft InteractiveUitgever: ActivisionPlatform: Xbox 360 – PlayStation 3 – Nintendo WiiPEGI Rating: 12+Adviesprijs: 59,99
Score
Gameplay: 8,5/10 Fun: 8/10 Levensduur: 9/10 Graphics:8/10 Geluid: 8/10 Originaliteit: 8/10
Score volgens reviewer: 8,3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.