Er gaan meerdere verhalen rond over Hello Kitty hoe deze dame is ontstaan.Ik geef jullie mijn versie maar bind me er niet op vast. Stiekem gaat er toch vaak iets fout vanuit de vertalling van het Japans naar Engels en dan naar het Nederlands.

Hello Kitty werd voor het eerst getekend in 1970 in Japan door de ontwerper Ikuko Shimizu, die in opdracht werkte voor Sanrio Company. Haar eenvoudige gezicht met het strikje in haar haar kwam voor het eerst voor op een klein portomoneetje. De Japanners waren niet meteen verkocht, maar in 1980 was het gedaan: iedereen werd verliefd op Hello Kitty! Van kleine meisjes tot volwassen vrouwen, iedereen kon zich binden aan dit lieve katje. Maar ze bleef natuurlijk niet in Japan, want ze was speciaal getekend om ook de rest van de wereld over te nemen.

Hello Kitty woont zelf niet in Japan maar in England, Londen om precies te zijn. In de tijd dat Hello Kitty getekend werd, was Japan in de ban van de westerse cultuur. Ze woont natuurlijk niet in haar eentje in Londen, maar met haar hele familie. Familie White bestaat uit de vader en moeder van Hello Kitty, George en Mary White. Daarnaast heeft Hello Kitty een tweelingzusje Mimmy White en de naam van Hello Kitty zelf is officieel Kitty White.

In Nederland werd vroeger ook de tekenfilm uitgezonden (misschien nu nog wel zelfs). Een programma waarin je veel leerde over dagelijkse problemen waarmee een kind van doen krijgt. Iets waar we nu ieder kinderprogramma voor aan kunnen zetten, maar toen was het allemaal heel speciaal.

Ik denk dat de kracht van Hello Kitty is dat iedereen iets in zichzelf herkend in dit katje. Voor kleine kinderen is het een icoon waaraan ze zich kunnen binden en voor grote mensen kan het een toevlugt zijn naar onze kindertijd, het schattige en ontwetende van die tijd. Zelfs huisdieren houden van Hello Kitty!

Op dit moment zijn er 2 soorten mensen, mensen die Hello Kitty adoreren en mensen die Hello Kitty haten vanwege het uitgemolken concept en dat er vrijwel alleen nog maar oog is voor winst.

Nog een aantal leuke feitjes. Sanrio company heeft meer dan 400 openstaande rechtzaken tegen de verkopers van neppe Hallo Kitty spullen. Hello Kitty hoort het liefst het verhaaltje Mysterious Forest voor dat ze gaat slapen. Hello Kitty zit in de derde klas. Hello Kitty wilt graag dichter of pianist worden als ze groot is. Hello Kitty is jarig op 1 november en is een Schorpioen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.