Denda games worden steeds populairder en dat is waarschijnlijk omdat ze zo lekker weg spelen. The Mystery of the Crystal Portal 2 is een van de nieuwste Denda games en die heb ik voor jullie onder de loep genomen.Ik zal eerlijk zeggen dat ik hiervoor nog nooit een echte Denda game gespeeld had. Ik heb wel vaker soort gelijke spelletjes gespeeld van de concurrenten, maar deze game heeft me wel verbaasd.

Het VerhaalDeze game is het vervolg op Crystal Portal en gaat verder waar het verhaal gebleven was. Je vader zit vast op Atlantis en jij moet hem vinden om zo samen het portaal naar jullie eigen wereld openen. Je gaat op avontuur, maar alles schijnt tegen te zitten, want je weg wordt iedere keer geblokkeerd. Door middel van puzzels en zoekopdrachten kun je je weg weer vrijmaken. De reis maak je niet alleen, je krijgt namelijk hulp van Igor. Igor wacht op je bij het begin van je avontuur. Ik vond hem een beetje lijken op Quasimodo uit de film “De Klokkenluider van de Notre Dame”.

GameplayHet is mogelijk om verschillende spelers toe te voegen aan het spel. Zo kunnen broertjes en zusje hun eigen spelletje aanmaken en hoef je niet in elkaars verhaal te spelen. Het spel saved automatisch, wat erg handig is als je er even niet meer uit komt of omdat je gewoon geen zin meer hebt om te spelen. Het spel is volledig bestuurbaar met de muis en je kunt zelf kiezen uit 2 verschillende cursors. Deze hebben geen of weinig invloed op het spelen van het spel. Het spel zelf is speelbaar op 2 niveaus: makkelijk en moeilijk. Het verschil tussen de niveaus is de laadtijd van de hint balk. Mocht je een voorwerp echt niet kunnen vinden dan is het mogelijk om op de hint knop te klikken. Bij het niveau “makkelijk” laad het hint balkje zich snel weer op, zodat je er nogmaals op kunt klikken. Bij het moeilijke niveau moet je iets meer geduld hebben voordat de balk weer vol is.

GrafischDe game is volledig getekend, dus eigenlijk is het één groot schilderij. Hierdoor bewegen er maar weinig dingen in het spel. Ze hebben er wel voor gezorgd dat ieder plaatje minstens één bewegend item heeft. Nu denk je waarschijnlijk ‘wat saai’, maar nadat je een gebied afgerond hebt krijg je kleine filmpjes met tekst voordat je verder gaat. Op deze manier vertellen ze duidelijk de verhaallijn. Wat ik soms jammer vond waren de verschillende groottes van items. De meeste items zijn op realistische grote getekend, maar een aantal keer is het mij opgevallen dat ze een mega schaar in het spel hadden gestopt of een mega loep. Dit brengt je wel op een dwaalspoor want je bent in de puzzel dan opzoek naar iets heel kleins.

TijdsduurDe game is voor 3+ en voor de jongste zal het nog best een moeilijk spel zijn, omdat er goed gezocht moet worden. Echter was ik er op niveau moeilijk binnen vijf uur doorheen. Nou heb ik de game achter elkaar gespeeld, maar normaal denk ik dat je even puzzelt en de game dan afsluit, zodat je iedere dag een paar puzzels doet. Ik denk dat de game erg geschikt is om over een jaar weer te spelen, want de meeste mensen zullen dan al wel weer vergeten zijn waar de items lagen. Ik zou hem alleen niet direct opnieuw spelen of je moet je geheugen willen trainen.

ConclusieIk heb erg genoten van deze korte puzzel game. Ik ga zeker vaker een Denda game spelen en dan neem ik daar iets meer de tijd voor. Het zijn games die je gewoon even tussen alles door kunt spelen, of je nu nog maar een half uurtje hebt voordat je naar school gaat of een uurtje omdat je de was moet doen. Algemene informatie:
Ontwikkelaar: Artogon Uitgever: Denda Games Platform: PC Rating: 3+ Richtprijs: € 9,99
Score:
Verhaallijn: 7/10 Gameplay: 8/10 Graphics: 8/10 Tijdsduur: 7/10 Originaliteit: 7/10Totaalscore volgens reviewer: 7,4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.