Er zal met de komst van Cataclysm een hoop veranderen, en dit geldt natuurlijk ook voor de Dungeons & Raids. Er zullen nieuwe komen, maar er zullen ook dingen veranderd worden aan de bestaande dungeons.Er zullen een aantal veranderingen komen in Classic Dungeons zoals de Deadmines & Shadowfang Keep: De dungeons zullen nieuwe Quests en Encounters krijgen. Ook nieuwe bosses zullen worden toegevoegd.

Een andere fijne verandering zal zijn dat je voortaan alle quests kunt vinden aan het begin van de dungeon. Hoogtepunten voor Silverpine en Westfall. Zowel in Silverpine als in Westall zal het verhaal al beginnen. Een verhaal wat je kunt eindigen in de dungeons. Dit moet het voor de spelers interessanter maken, het idee dat je een dungeon gaat doen om het verhaal af te maken en niet alleen voor de Justice Points. De normale moeilijkheid is geüpdate. Je zult in normal tegen een andere baas vechten dan in een heroic. De dungeons zullen minder ingewikkeld zijn, en sommige ook korter. Sommige veranderingen zullen al komen met de komst van Cataclysm, en voor sommige zul je moeten wachten op patch 4.1Er zullen een aantal dungeons zijn die opgedeeld worden in ‘wings’ wat we natuurlijk al kennen van Scarlet Monastry. Dit betekent dat je op een locatie meer dungeons hebt. Twee voorbeelden die gegeven werden, waren de dungeons Uldman en Maraudon. Beide dungeons zullen opgedeeld worden in 2 stukken.

Ook zullen er een aantal dungeons kleiner worden. Er zullen gedeeltes weggehaald worden zodat de dungeons beter te doen zijn en vooral ook leuker worden. Sunken Temple en Wailing Caverns werden genoemd.

Voorheen kon je in raid instances zelf dingen bepalen zoals de moeilijkheid, of je de gehele instance deed of dat je hem makkelijk of moeilijk speelde met je guild. In Ulduar kon je bijvoorbeeld kiezen of je de zwarte draak liet ‘staan, zodat het makkelijker werd. Dus je kon kiezen per boss. In Trial of the Crusader kon je op normal mode en op heroic mode spelen, zo ook voor de Lich King.

Het grote verschil zal zijn dat ‘normal difficulty’ nu gesaved wordt op je character. Je kunt dus met meerdere raids meedoen, van verschillende grootte. Stel dat je op normal een raid doet, en je vervolgens halverwege moet stoppen, dan zijn voor jouw character alleen de bosses gesaved die je gekilled hebt. Wil je vervolgens met een andere raid mee, dan kan dat. Je kunt dan dus verder gaan., met de bosses die je nog niet gekilled hebt.

Wat ook nog verteld werd is iets waar we ook allemaal erg blij mee zullen zijn: de graveyards komen dichterbij. Je zult geen 10 minuten meer hoeven lopen als je dood gaat. Dit gaat natuurlijk een hoop tijd schelen en dat is ook precies de bedoeling. Het gaat er om dat je lekker kunt gamen en niet dat je steeds, als je doodgaat, en enorm eind moet rennen om weer verder te kunnen gaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.