De herfst is alweer in aantocht, maar toch stond de zesde editie van Gamekings Live nog volop in het teken van de zomer. Helaas was het geen badpakkenweer, dus konden de zonnebrand en de strandstoelen thuisblijven. Gelukkig was er wel weer een goede line-up en dat is natuurlijk veel belangrijker!

Niet iedereen is meteen uitgeslapen op de vroege zaterdagochtend en daar werd uiteraard rekening mee gehouden. Na het zien van Homefront was iedere slaapkop in de zaal klaarwakker. Deze shooter speelt zich af in de toekomst, in 2027 om precies te zijn. Amerika is bezet door Noord-Korea, nadat een economische crisis ervoor gezorgd heeft dat de Verenigde Staten hun wereldmacht verloren zijn. Als infanterist (soldaat te voet) schiet je je een weg door de vijandelijke linies. Het bijzondere aan de game is dat je ook echt een band met andere soldaten creëert. Zo kon je het medeleven gewoon voelen toen er tijdens de demonstratie een paar mede-soldaten waren gesneuveld.

Voor de sportfanaten onder ons was er ook een toffe racegame te bewonderen, namelijk F1 2010. In de game neem je plaats achter het stuur van één van de twaalf teams. Je kunt weer kiezen uit bekende coureurs (uit dit seizoen), zoals Schumacher en Hamilton. Het toffe aan het spel is de mogelijkheid om technische handelingen te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld het weer en de grip instellen, wat weer een invloed heeft op de race. En via de carrièremodus krijg je de kans om te laten zien dat jij het opkomende talent bent die de F1 al jaren zoekt!

Assassin’s Creed: Brotherhood is een game die geheel op zichzelf staat, vandaar dat hij ook niet AC 2.5 heet ;]. In de game ben je meteen meester Assassin, je kent dus alle gevechtstechnieken al, en bovendien kun je ook paardrijden. Ezio voert de strijd tegen de Tempeliers niet in zijn eentje, hij leidt zijn eigen Brotherhood, een groep collega-huurmoordenaars. Hij krijgt hierbij de hulp van o.a. Leonardo da Vinci en Niccolo Machiavelli. En als klapper op de vuurpijl bevat de game ook nog eens een online multiplayer modus! Het wordt dus zeker een vette game en om dat te vieren werd iemand uit het publiek blij gemaakt met een hele toffe goodie: een Hidden Blade!

Wij mogen van geluk spreken, want Nintendo kwam met een ware primeur: Metroid: Other M. Er zijn een aantal dingen anders dan in voorgaande delen. Zo is er nu een auto-aim, waardoor je schiet zonder zelf te targeten. Samus doet dit automatisch en zo schiet je vrijwel altijd raak. Ook is de game in 3D, hoewel het sterk lijkt op een 2D-game.

We kunnen binnenkort weer flink rocken met Guitar Hero: Warriors of Rock, waar ook een nieuwe gitaar bij hoort! Je kunt de gitaar helemaal uit elkaar halen, waardoor je alleen de hals overhoud, en toch nog doorgamen. Deze keer knallen de speakers er weer uit met enkel bands uit de metal-scene (denk hierbij aan DragonForce en Slipknot). Het niveau is weer flink omhoog gehaald, maar Boyke liet ons zien dat hij 100% kon halen zonder geoefend te hebben! Er is dus nog hoop voor ons ;]

Er zijn flink wat dingen positief veranderd in Fifa 11. Zo zullen je ballen sneller onderschept worden, aangezien de passes niet meer automatisch worden genomen. Je zult dus beter naar de speler moeten richten, of zelf naar de bal moeten lopen. Ook qua graphics ziet alles er een stuk beter uit, zo zijn bijvoorbeeld de gezichten van de spelers een stuk gedetailleerder. Daarnaast kun je je eigen custom soundtrack gebruiken voor bijvoorbeeld de doelpunttune. De game is dus een stuk realistischer geworden en is voor de voetbalfans zeker een aanrader.

In Vanquish strijden Rusland en de Verenigde Staten met elkaar over het eigendom van de steeds schaarser wordende energiebronnen op aarde. De VS heeft daarom een ruimtestation ontwikkeld om de energie van de zon te gebruiken. Wanneer de Russen het Amerikaanse ruimtestation overnemen, moet de geheime agent Sam met behulp van een futuristisch gevechtspak de Russen tot een halt roepen. Met het pak kun je indrukwekkende ‘moves’ maken, zoals een soort ‘power slide’, waarmee je in topsnelheid naar een andere kant kan ‘glijden’. De moeilijkheidsgraad in Vanquish ligt erg hoog, vooral bij de eindbazen. Zo duurde het bij de demonstratie zo’n 10 minuten om de eindbaas te verslaan!

And last but not least: Mafia 2, een game waar ik zelf erg van onder de indruk was. Het spel speelt zich af in Empire City (een stad die veel weg heeft van New York), rond de jaren 40. Ondanks dat er alleen zwart-wit beelden uit die tijd zijn, hebben de makers toch erg hun best gedaan om de sfeer in kleur naar boven te halen, en dat is ze zeker gelukt! In de game zul je je opnieuw moeten bewijzen bij een van de invloedrijkste mafia families van Empire city, en jezelf moeten opwerken van ‘Errand Boy’ tot ‘Made Man’.

World Cyber Games

Niet alleen konden we games bewonderen, ook vonden de Nederlandse voorrondes van de WCG plaats. Er werd gestreden met drie games: Forza 3, Guitar Hero 5 en Warcraft III. De uitslag is niet zo verrassend, maar hier staan toch de drie winnaars voor je op een rijtje:- Forza Motorsports 3: Wouter van Someren (Handewasser)- Guitar Hero 5: Boy Kremers (Boyke)- Warcraft III: Manuel Schenkhuizen (Grubby)Dit team gaat Nederland vertegenwoordigen in Los Angeles en wij wensen ze natuurlijk veel geluk in de Grand Final!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.