Age of Conan is er met een nieuwe MMORPG die je eigenlijk niet gemist mag hebben. Je start met een nieuw karakter die je enigszins aan kan passen, je kiest een ras en daarna een server om aan de slag te gaan! Age of Conan the Godslayer is geschikt voor 18+.

Op de één of andere manier kan ik mijn lol niet op met het creëren van een nieuw karakter in een RPG. Het zal misschien komen omdat ik een meisje meisje ben en het toch wel leuk vind en bijna belangrijk hoe mijn karakter er in een spel uit ziet. Eigenlijk te zot voor woorden natuurlijk. Maar nadat ik mijn karakter heb aangemaakt kan ik kiezen uit verschillende rassen, Aquilonians, Cimmerians en Stygians. Als daaruit gekozen is, dan ga je voor een class die je wilt gaan spelen…- Guardian- Conqueror- Dark Templar- Demonologist- Necromancer- Herald of Xotli

Elke class heft zijn eigen soort wapens en gear die je kunt verzamelen. Het doel is daarna om een server te kiezen en te gaan levelen. Want ook in Age of Conan gaat het erom, levelen en sterker worden. Je volgt quests en vecht jezelf een weg naar de opdrachten die je moet doen. Deze leveren geld op en nieuwe gear of wapens. Tijdens het vechten kan je combo’s maken. Verschillende vechttechnieken die je kan combineren om een ultieme kracht te krijgen en dus een sterkere slag of stoot te geven. De quest gevers geven je verschillende antwoordmogelijkheden. Je hebt dus echt een soort gesprek waaruit je uit verschillende antwoorden kan kiezen. Zo kan het spel voor ieder weer anders zijn.

Het spel ziet er mooi uit, het water is prachtig om te zien. Het landschap ziet er goed uit, maar toch heb ik het idee dat ik wel eens beter heb gezien. Verder kan ik me goed voorstellen dat het spel voor 18 jaar en ouder is, wellicht zo 16+ ook nog kunnen. Maar het gaat er soms grof aan toe, de spetters bloed op je beeldscherm. Verder ben ik weinig ranzigheid tegengekomen. In de meeste films kom je nog meer gruwelijkheden tegen volgens mij, of bij verschillende series op televisie. Je start in een eigen gebied, van je eigen rass en gaat dan uiteindelijk verder naar de grotere wereld, waar je meerdere mensen tegen zult gaan komen en grotere uitdagingen gaat krijgen. Ook hier zijn de omgevingen mooi om te zien.

Het levelen is makkelijk te doen en is hoe verder je in het spel komt lastiger. In het begin leek de game mij niet heel erg veel aan. Maar naarmate ik verder kwam in Age of Conan kwam ik erachter dat ik best opging in het spel en verder wilde levelen. Door de quests te volgen en de antwoordmogelijkheden is het best leuk om te volgen en op weg te gaan naar level 80. Een leuk detail is ook nog dat je het met vrienden kan spelen. Samen groeps quests volgen en de grote draken in het spel verslaan. Als je eens afwisseling zoekt van een MMO dan is Age of Conan, voor 18 jaar en ouder, wellicht een optie om eens over na te denken. Score:x Gameplay: 7/10x Fun: 7.5/10x Levensduur: 7/10x Graphics: 7.5/10x Geluid: 7/10x Originaliteit: 6/10x Eindscore: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.