Een film in de bioscoop en een eigen game. Over wie zou ik het dan kunnen hebben? Inderdaad Prince of Persia natuurlijk. Ubisoft heeft recentelijk deze game op de markt gebracht. Wij mochten hem voor jullie spelen.

Verhaal en besturingHet spel start met een intro filmpje. Waarna jij als Prins van Perzië beland in de oorlog in het koninkrijk van Prins Malik. Prins Malik is de broer van de prins. Tijdens het spel ga je op zoek naar je broer. Via halsbrekende acties moet je daar zien te komen. Je bent niet zomaar een prins, de prins die je bespeeld kan tegen muren aan rollen en vechten als de beste. Natuurlijk doe jij het vechtwerk en laat je de vijand een staaltje vechtkunst zien.

Tijdens het spelen krijg je de nodige uitleg over de besturing. Dit valt echter behoorlijk tegen. Het aanvallen zelf is goed te doen maar ondanks dat de moeilijkheid op makkelijk staat is het springen en tegen muren aanrennen wat jij moet doen alles behalve makkelijk. De prins kent in deze game een aantal nieuwe krachten die hij in vorige delen niet kende. Zo heeft de prins bijvoorbeeld de kracht om water stil te zetten. Dit is af en toe behoorlijk handig in het spel. Je kunt namelijk via het stilstaande water watervallen beklimmen. Deze actie laat ook een behoorlijke indruk achter. Natuurlijk zijn er meer krachten die de prins kan uitvoeren, maar de kracht om water stil te zetten is de meest indrukwekkende kracht.

Tijdens het spelen krijg ik gelijk een aantal vragen. Het is niet bepaald duidelijk met wie prins Malik oorlog voert. Je moet al echt het verhaal kennen van de Forgotten Sands wil je daar achter komen. Ook is het me niet duidelijk wat in het begin nu het hoofddoel is. Wij gokken dat het doel is om achter de broer aan te gaan van de prins. Deze is op weg naar de kelder. Jij gaat achter hem aan en ruimt de rommel in het kasteel op. Je komt de nodige gevechten en obstakels tegen en weet alle vijanden een voor een af te slachten.

De game kent twee moeilijkheidsniveaus. Zo kun je kiezen voor makkelijk en normaal. Wij hebben hebben het makkelijke niveau gekozen. Ondanks dat ze het makkelijk noemen is het toch nog behoorlijk lastig. Vooral het ren en spring werk van muren naar pilaren en van etage naar etage springen is niet gemakkelijk en roept dan ook de nodige frustraties op. Tien keer vallen voor je op een bepaalde plaats bent is nooit leuk.

De reden waarom prins Malik naar de kelder gaat is om een leger los te laten. Het leger zijn een soort van zandmonsters. Helaas voor prins Malik willen ze hem niet gehoorzamen en gaat het goed fout. Helaas moet jij de rommel van het leger opruimen.

Looks en SoundsDe looks van de game zien er op de Xbox 360 niet heel denderend uit. De game is getekend en heeft iets weg van een tekenfilm. Normaal ben ik zelf meer van het gamen op de PlayStation 3 en als je dan gaat gamen op de Xbox 360 ziet de game er heel anders uit. Maar de looks op de Xbox 360 zijn niet verkeerd. De bewegingen van de personages zien er goed uit. Ook de moves die de prins maakt tijdens gevechten zijn niet verkeerd. Soms vind ik de game wel wat ongeloofwaardig op het moment dat je de tegenstander weet te doden, want dan verdwijnt hij. Maar bij een getekende game mag dit natuurlijk omdat deze de indruk wekt niet realistisch te zijn.

MeningIk moet eerlijk zijn dat deze game niet mijn game genre is en niet voor mij is weggelegd. Vroeger heb ik ook nooit de Prince of Persia games gespeeld. Ik denk wel dat het verstandig is om eerdere delen gespeeld te hebben of het verhaal te kennen. De besturing is ook niet altijd even gemakkelijk, vooral de klim gedeeltes. Als je eenmaal naar beneden gevallen bent moet je weer helemaal opnieuw beginnen, ook al was je bijna op het einde. Dit gaf hier nog wel eens wat chagrijnige momenten. Maar de game ziet er mooi afgewerkt uit. Het verhaal zit mooi in elkaar en de prins is geen slechte vechter. De officiële trailer:

De gameplay trailer:

Algemene informatieOntwikkelaar: UbisoftUitgever: UbisoftPlatform: Playstation 3 , Xbox 360, WiiRating: 11+ Richtprijs: PS3 €59,99, Xbox360 €59,99 , Wii €44,99Score:– Gameplay: 7/10- Fun: 7/10- Levensduur: 6/10- Graphics: 8/10- Geluid: 8/10- Originaliteit: 6,5/10Totaalscore volgens reviewer: 7

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.