Normaal ben ik geen fan van racegames. Maar na het zien van de reclame op tv over deze game leek het me toch leuk om deze game eens te proberen. Lees verder voor mijn grote game avontuur.

De game zou wel eens de “MarioKart” voor de PlayStation 3 kunnen worden. Op het moment dat je de game opstart krijg je een uitgebreide uitleg wat je allemaal kan doen in de game. Mijn eerste indruk is dat hij wat weg heeft van Little Big Planet. De game is totaal niet te vergelijken, maar het idee dat je een eigen personage kan samenstellen en je auto kan pimpen doet me denken aan het verkleden van je Sackboy.

Je begint met een verhalenlijn als racer. Je gaat meedoen in het ModNation Racing Championship. De ModNation Racing Championships zijn races die je in een kart autootje rijdt. Jij als hoofdpersonage moet mee gaan doen aan wedstrijden. Helaas kan je sponsor je niet meer helpen en valt je kart bijna uit elkaar. Je moet dus mee gaan doen aan grotere races en deze proberen te winnen of om tenminste derde worden. De game kent meerdere mogelijkheden om te doen. Zo heb je de singleplayer game die bovenstaand beschreven is, kun je races oefenen en je hebt een onlineplayer modus. Met de onlineplayer modus speel je tegen andere gamers. Je kunt vriendschappelijke wedstrijden rijden of officiële wedstrijden. ModNation is ook een zeer geschikte party game en kun je urenlang spelen.

Nu word het natuurlijk tijd om je alles te vertellen over het racen. Ik ben eerlijk dat ik weinig tot geen racespellen gespeeld heb en helemaal blanco ben. Voor mij is ModNation dus heel verfrissend en ik vind de game erg grappig. Je doet dus mee aan races. Eerst zijn ze plaatselijk, maar je gaat meedoen aan steeds grotere races. Ook de parkoersen worden steeds moeilijker. Je start als in een gewone racegame met 12 spelers. Jouw doel is om de finish te behalen als een van de eerste drie. Je hebt tijdens de race ook doelen zoals de sluiproutes ontdekken, bepaald aantal punten halen of tegenstanders uitschakelen. Tijdens het racen is het niet saai. Je kunt bepaalde krachten scoren. Met deze krachten kun je proberen om je tegenstanders tijdelijk uit te schakelen. Zo kun je raketten krijgen, bliksemschichten, een soort blauwe koepels of een speedboost. Je kunt al deze krachten gebruiken om je tegenstanders in te maken. Tijdens het racen kun je ook over speedvlakken heen gaan die je een boost geven zodat je een flink stuk sneller gaat. Via de sluiproutes kom je ook nog regelmatig wat extra’s tegen om punten en krachten mee te scoren.

De game is niet altijd even gemakkelijk. Hoe goed je ook start en hoe snel je ook eerste staat, je kunt in die race altijd nog als 12e eindigen. Je kunt jezelf wel beschermen tegen alle aanvallen, maar dit gaat niet altijd even gemakkelijk. Je moet jezelf met een shield beschermen. Om jezelf dit shield te kunnen geven moet je tijdens het racen van alles doen om hier de kracht voor te krijgen. Hier in huis wordt de game niet zonder gemopper gespeeld.

Wat ook erg leuk is in deze game is het aanpassen van je personage en kart. Je start als een mannelijk karakter, maar je kunt hem helemaal veranderen naar hoe jij wilt. Zo heeft mijn personage nu 2 staartjes, een stoer hoedje en konijnenoren. Hoe grappig is dat? Ook mijn kart heb ik helemaal kunnen pimpen. Ik heb een stoere auto ‘Luna’, die veel roze en andere vrolijke kleurtjes heeft. Je kunt je personage en kart ook delen met andere spelers. Tijdens elke race die je speelt word je vooraf voorzien van commentaar. Het commentaar is ontzettend leuk gedaan. Helaas heb je dit ook wel nodig om te bekijken omdat de laadtijd van de game echt giga lang duurt. Nergens is te ontdekken of de game te installeren is op je Playstation 3 zodat het loading deel wat sneller gaat. Dit vind ik dan ook het grootste nadeel aan deze game. Je kunt hem dus niet zomaar even spelen als je maar een paar minuten hebt, terwijl de game juist wel die indruk geeft.

Looks en SoundsDe looks van de game zien er erg vrolijk gekleurd uit. De omgevingen zijn prachtig gemaakt en over de graphics hoor je mij ook weinig tot niet klagen. Ze zien er erg mooi uit. Muziek kent de game niet echt, wel is het commentaar van de commentators die je tijdens het wachten voorzien van geintjes en praat over het racen erg grappig. En je kunt de game in de taal spelen waarop je playstation 3 is ingesteld. Ook in de game kun je kiezen om de ondertiteling aan te zetten. MeningDe game is een ontzettend leuke game. Naar mijn mening is het een beetje een combinatie tussen Mario Kart, Little Big Plannet en de nieuwe frisse wind van ModNation. De game is zeker een aanwinst als je van vrolijke games houd en race games leuk vind. Het enige nadeel, en dit nadeel vind ik gelijk een groot nadeel, is het wachten voordat je kunt gaan racen. De loading duurt ontzettend lang. Maar desalniettemin scoort deze game goed.

Algemene informatie:Ontwikkelaar: United Front GamesUitgever: Sony computer entertainment Platform: Playstation 3 Rating: 18+ Richtprijs: € 34,99Score:– Gameplay: 8/10- Fun: 8/10- Levensduur: 7/10- Graphics: 9/10- Geluid: 8/10- Originaliteit: 8/10Totaalscore volgens reviewer: 8

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.