Rondom de aankondiging werd de aandacht van vele mensen getrokken. Ook onze aandacht ging naar de nieuwe iPhone 4G. Niet alleen ziet hij er mooi uit, maar ook alle snufjes die de iPhone kent klinken helemaal geweldig. Wij hebben alles wat tot nu toe bekend is op een rijtje gezet voor jullie.De iPhone 4G gaat een hele hoop extra functies krijgen bovenop de functies en applicaties die we al kennen van de iPhone 3G en iPhone 3GS. De iPhone 4G krijgt een aantal boeiende opties erbij. Hieronder vind je een overzicht van de extra’s die de iPhone 4G krijgt. Bellen met beeldDe iPhone 4G biedt de mogelijkheid om tijdens het bellen de andere beller te zien. Je moet voor deze applicatie wel beide een iPhone 4G hebben. Je kunt tijdens het bellen elkaar zien, wat bellen een stuk gezelliger maakt. Om te bellen met beeld komen we uit op de camera. De iPhone 4G heeft 2 camera’s in het toestel. Een aan de voorkant die op jou gericht is en een camera aan de achterkant. De camera is tijdens het bellen makkelijk op te roepen. Apple laat weten dat je via een touch naar deze optie kunt gaan.

Opnames makenWist je al dat je met de iPhone 4G opnames kunt maken? De iPhone gaat je de mogelijkheid bieden om door middel van een HD kwaliteit camera opnames te maken. De iPhone is voorzien van ingebouwde LED verlichting. Door de LED verlichting kun je zelfs opnames maken als er weinig ligt is. Via iMovie kun je de video’s bewerken.

MultitaskingWat ook een heel positieve verandering is, is de multitask optie van de iPhone 4G. Je kunt bij de iPhone 4G gebruik maken van meerdere programma’s tegelijk. Bij de huidige iPhone moet je een programma afsluiten om naar een volgend programma te gaan. De iPhone 4G laat je makkelijk switchen tussen meerdere programma’s. Een groot pluspunt voor deze telefoon. Foto’s makenOok de camera van de iPhone 4G heeft eraan mogen geloven. De camera is namelijk een 5 megapixel camera. Dankzij de ingebouwde LED-Flitsers kun je volgens Apple hele gedetailleerde foto’s maken. Zelf heb ik de iPhone 3G en ik moet eerlijk zeggen dat de camera slecht is ten opzichte van een normale camera. Bij de iPhone 4G lijkt het bijna of je een gewoon toestel niet meer nodig hebt.

DisplayHet display van de iPhone 4G kent als eerste ter wereld het Retina Display. Apple heeft het scherm speciaal laten ontwikkelen voor de iPhone 4G. Alles krijgt hiermee een veel duidelijker beeld. Het beeldscherm zal zo duidelijk zijn door de 326 pixels per inch die de iPhone 4G bevat. Ook heeft Apple iets gedaan aan de beeldvervorming die voor kan komen bij de iPhone. Er is een speciale laag toegevoegd om de kijkhoek te vergroten. Teksten, spellen en afbeeldingen zijn dus veel beter en duidelijker te zien.

BatterijNog een positieve verandering aan de telefoon is dat de batterij van de iPhone 4G langer mee zal gaan dan de huidige iPhone batterij. De batterij gaat het 40% langer uithouden. Wat natuurlijk een groot pluspunt is. Je kunt nu ongeveer 7 uur telefoneren met 3G signaal, 14 uur met 2G signaal. Je kunt 6 uur internetten met 3G signaal en 10 uur via Wifi. Ook kun je 10 uur video’s kijken, 40 uur muziek luisteren en je telefoon kan 300 uur lang stand-by staan. Het klinkt allemaal erg goed. SnelheidDe iPhone 4G gaat een stuk sneller worden den de iPhone 3G. De iPhone 3GS is zelf al een stuk sneller dan de iPhone 3G. De iPhone 4G zal ongeveer twee keer zo snel worden dan de iPhone 3G. De iPhone 4G bevat namelijk de A4-Chip. Deze chip wordt ook gebruikt bij de iPad. De chip heeft een snelheid van gemiddeld 1GHZ. Alle applicaties zullen dus een stuk sneller laden. ApplicatiesVoor de iPhone 4G zijn er nog meer kleinere applicaties toegevoegd die zeker een grote impact hebben op het toestel. Zo kun je bij de iPhone 4G je programma’s in mappen plaatsen. Zo kun je de desktop van je iPhone opgeruimd en geordend houden. Je kunt bij de iPhone 4G ook de achtergrond aanpassen van je desktop. Zo hoef je niet telkens een saaie zwarte achtergrond te bekijken.

Verder komt Apple nog met de optie om via je iPhone boeken te lezen. Altijd handig als je in de trein zit bijvoorbeeld. Je hoeft nooit meer een groot boek mee te slepen en je kunt de boeken aanschaffen via een online boekenwinkel. Zoals al eerder beschreven kun je met de iPhone 4G filmpjes maken. Daarvoor heb je het programma iMovie nodig. Zo kun je al je video’s bewerken. Bovenstaand zijn de applicaties en opties die tot nu toe bekend zijn en de grootste toevoegingen zijn. Natuurlijk komen de oude opties die je al kent ook weer terug. De manier van bellen, het touch toetsenbord, een routeplanner, mail, safari, i-tunes, iPod, foto’s maken, je berichten en de zoekoptie.

De iPhone 4G gaat er komen in een zwarte en witte uitvoering. Verder kun je kiezen uit een iPhone van 16 of 32gb. De 8 gb gaan we deze keer dus niet terug zien. De prijzen zullen naar alle waarschijnlijkheid gelijk blijven aan de vorige iPhone 3G en 3Gs.

De preview lijkt bijna op een mooie reclame voor de iPhone 4G. Naar mijn mening verdient deze telefoon het ook. Het is een telefoon met een strak design en geweldige opties. Ik kan in ieder geval niet wachten tot ik mijn oude iPhone mag gaan inruilen voor deze beauty! De iPhone 4G is binnenkort verkrijgbaar in Nederland. Waarschijnlijk in juli. T-Mobile heeft informatie over de iPhone 4G op de website vermeldt staan. Echter hebben zij nog niet bevestigd dat ze de iPhone 4G gaan aanbieden. Vodafone gaat de iPhone 4 wel verkopen. De eerste aanbiedingen zijn al op internet te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.