De beste conferentie tot nu toe is toch wel Nintendo’s conferentie. Met Golden Eye, Golden Sun, Zelda en nog vele andere games weet Nintendo haar trouwe (retro) fans weer vrolijk te maken. Ook de Nintendo 3Ds levert hier een bijdrage aan.Zelda: Skyward SwordsDe Nintendo conferentie begint meteen goed; we krijgen de nieuwe Zelda game voorgeschoteld. Zelda: Skyward Swords maakt gebruik van Wii Motion Plus waarbij de Wii Mode als zwaard (en het usen van items) en de Nunchuck als schild zal dienen. We krijgen een demo te zien waarin een aantal items (bom, sling shot, whip, potion, catapult enz.) wordt gedemonstreerd. Ook zien we hoe Miyamoto verschillende tactieken gebruikt om zijn vijanden te elimineren; vleesetende planten kunnen het best met een zwaard worden benaderd terwijl de zweep het effectiefst werkt op een horde vleermuizen. Wel jammer dat de controls op een gegeven moment niet goed meer werkten, maar het is Nintendo vergeven. De game is nog in ontwikkeling. Of ligt het misschien aan (actieve) Wi-fi in de zaal??

Mario Sports MixIn 2011 zal er een nieuwe Mario sport game voor de Wii uitkomen, namelijk; Mario Sports Mix. In de trailer zien we verschillende bekende Nintendo personages in de weer en komen we de sporten volleybal, hockey, beach hockey, basketbal en trefbal tegen.

Wii PartyMet 30 verschillende party modes en meer dan 70 minigames zal Wii Party deze vakantie nog uitkomen. In de trailer komen verschillende (mini)games voorbij waaronder Board Game Island en Balance Booth.

Just Dance 2Nintendo heeft het vervolg op Just Dance zojuist officieel aangekondigd. De game zal deze herfst uitkomen op de Wii.Golden Sun: Dark DawnDe klassieke GBA game komt terug naar de Nintendo DS. Helaas had Nintendo enkel een trailer voor ons in petto.

Golden EyeDe trailer was eerder vandaag al op het web gelekt, maar nu desalniettemin kon men de trailer op het E3 op groot scherm bewonderen. Golden Eye zal in november exclusief voor de Wii uitkomen.

Epic MickeyOok Mickey Mouse zal binnenkort op de Wii verschijnen. In Epic Mickey zal je bekende Peter Pan figuren tegenkomen, bezoeken brengen aan bekende themeparks waaronder Family Robin’s Tree House en zal je ook in een cartoonachtige tape belanden. Compleet in Disney-stijl.

Kirby’s Epic YarnKirby zal op de Wii verschijnen in een compleet nieuw jasje. In Kirby’s Epic Yarn is kirby gemaakt van draad. Hierdoor is hij meer flexibel en zien we hem in verschillende formaties verschijnen. De ene keer als auto, de andere keer als ruimteschip en weer een andere keer verschijnt het roze mannetje op een surfboard. Kirby heeft nu een lange zweepachtige arm waarmee hij zijn vijanden kan slaan. De welbekende speciale moves zijn uiteraard nog steeds aanwezig.

Dragon Quest IXDe Amerikaanse releasedatum van Dragon Quest IX is zojuist bekend gemaakt. De game zal 11 juli in het land verschijnen op de NDS.Metroid: Other MDe game waar menig Nintendo core gamer op heeft gewacht. Metroid: Other M zal 31 augustus op de Wii verschijnen.

Donkey Kong: Country ReturnsOok welbekende franchise Donkey Kong keert terug op de Wii. Donkey Kong: Coumtry Returns’s trailer zit vol met vrolijke muziek en typische Donkey Kong elementen.

Nintendo 3DsOp de conferentie van Nintendo mocht aankomende 3D handheld natuurlijk niet ontbreken. De Nintendo 3Ds is grafisch sterker en bevat een 3D depth Slider. Met de slider kan je regelen of je wel of geen 3D ‘mode’ op je handheld wilt. Ook zal de Nintendo 3Ds een motionsensor en twee camera lenzen bevatten. Met de camera’s kan je 3D foto’s maken. Ook biedt de handheld de mogelijkheid om 3D films te kijken waaronder Tangled, Legend of the Guardians en How to train your Dragon. Verder heeft Nintendo de volgende games al voor de handheld aangekondigd: Kingdom Hearts, DJ Hero 3D, Saints Row, FIFA, Madden, Assassin’s Creed, Metal Gear Solid, Ridge Racer, Technoboy en Resident Evil.Kid Icarus: UprisingTot slot heeft Nintendo de nieuwe Kid Icarus game aangekondigd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.