Skip-bo is een populair gezelschapsspel dat gespeeld kan worden op een gezellige avond met vrienden of familie. Ken jij het spel al? Wij binnen onze familie zijn allemaal fan. Ik vond het ook een leuke ontdekking dat je de game ook via de pc kan spelen. Een leuk Casual Friday-item dus.

Heb je al eens gehoord van de game? Zoals in de intro vermeldt staat is Skip-bo eigenlijk een gezelschapsspel. Maar sinds een ruime tijd is er ook een pc-variant van ontwikkeld. De game is te spelen en te koop via Zylom. Om het spel te begrijpen heb je natuurlijk eerst een uitleg nodig. Ik probeer voor jullie een zo kort mogelijke samenvatting te maken.

Skip-bo is een soort kaartspel. Het aantal kaarten uit je spel zijn genummerd van nummer 1 t/m 12 en een aantal Skip-bo kaarten. Iedere speler krijgt 30 kaarten uitgedeeld. Hoe meer spelers hoe minder kaarten. Vervolgens krijgt iedere speler 5 kaarten uitgedeeld. Dit zijn de kaarten voor het speelveld. Iedere speler draait de bovenste kaart om van de grote stapel die hij/zij gekregen heeft. Het doel van het spel is de grote stapel zo snel mogelijk leeg te krijgen. Dit doe je als volgt: Je moet tijdens het spelen telkens maximaal stapels kaarten op tafel hebben liggen. Je mag er kaarten opleggen maar dit moet aansluiten van 1 t/m 12 en de joker Skip-bo kaarten. Je kunt de kaarten uit je hand wegspelen maar ook van de grote stapel. Je moet zoveel mogelijk kaarten van je stapel weg zien te spelen maar je mag alleen de bovenste kaart zien en gebruiken.

Tijdens elke beurt mag je ook een kaart uit je hand aan de kant leggen. Deze kaarten kun je in een volgende beurt gebruiken. Je mag je stapels ook ophogen maar je mag alleen aan de bovenste kaart komen. Snap je het nog?

Ik hoop dat ik het een beetje goed heb uitgelegd. Je zou het echt eens moeten spelen om het te begrijpen. Alle vragen vervagen dan snel en alle puzzelstukjes vallen op hun plaats. Dan is het nu tijd om de pc-game te omschrijven. Als je bovenstaande begrijpt zul je de pc-variant ook begrijpen. Leuk en uitgebreid aan deze game is, is dat je een eigen personage kan samen stellen. Je kunt tot diepe details je personage samenstellen.

Als je personage klaar is, kun je een keuze maken op wat voor manier je Skip-bo kan spelen. Avontuur: Tijdens het spelen moet je levels uitspelen. De levels speel je tegen verschillende tegenstanders. Als jij wint, speel je ook het level uit.Klassiek en snelheid zijn ook nog opties als je de volledige versie koopt. Je kunt tijdens het spelen ook prestaties winnen. Vergelijkbaar met trophies of achievements.

Skip-bo is een leuke, verslavende game. Althans dat is mijn mening. Ik ben al snel heel wat tijd kwijt als ik eenmaal aan het spelen ben. Het is ook een hele vlotte game en als je de spelregels door hebt, dan kun je er nog goed in worden ook! Meestal heb ik het geluk dat ik de spelletjes wel win zowel in gezelschap als op de pc. En zeg nou zelf winnen is toch altijd leuk?De game is via Zylom.com te spelen en is te koop voor €29,95 via Zylom.com

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.