De jonge meisjes en ouders onder ons zullen de Winx club waarschijnlijk kennen, van deze feeën is ook een game uitgebracht: Winx club: Believix in you!De gameIn deze game kun je met de feeën Bloom, Stella, Flora, Layla, Tecna, Roxy en Musa op avontuur. Dit avontuur is gebaseerd op het vierde seizoen van de populaire televisieserie. Net zoals in de serie verslaan de meiden het kwaad, hier moet je allerlei acties voor uitvoeren.


Het spel bestaat vooral uit minigames; iedere fee heeft twee spelletjes die je kunt spelen. Deze spelletjes variëren van drankjes maken tot huisdieren wassen tot vuurwerk afschieten. Je kunt per fee één werkspel kiezen en één relaxspel, later komt hier ook het lovespel bij. Door deze spelletjes te spelen ontvang je ‘credits’, deze spaar je op totdat je naar het volgende onderdeel mag. Uiteraard worden de Winx-feeën ook moe van al dat gewerk, daarom moeten de relaxspelletjes ook gespeeld worden. Dit kost je alleen wel één ‘credit’ per spel! Door deze minigames keer op keer te spelen, kom je steeds verder in het spel.

In het spel zitten een aantal details verwerkt, zo kun je bijvoorbeeld van elke fee haar horoscoop bekijken. Naast de minigames, zijn er ook ‘battles’ die je kunt spelen, hiermee gaat het relax-level van je Winx-feeën omhoog.


Naast de ‘story mode’ die hierboven beschreven staat, kun je alle minigames ook spelen in de ‘free mode’ en kun je samen met drie vrienden spelen in de ‘multiplayer mode’.

MeningUiteraard had ik me ingesteld op een meisjesachtige game (wat overigens niet verkeerd is), maar helaas viel dit spel erg tegen. Ze hebben, wat mij betreft, weinig uit de game weten te halen. Je moet vooral gebruik maken van de stylus en af en toe van de knoppen. De manier waarop dit gebeurt is echter zeer onorigineel en verveelt snel. Het spel zelf ziet er niet mooi uit, zeer simpel. De muziek begint na een tijdje spelen ook al aardig te irriteren… Daarnaast komt er veel (Engelse) tekst in het spel voor, wat mij voor kinderen niet erg aantrekkelijk lijkt. De minigames zijn aardig, maar als je ze allemaal minstens 15 keer moet spelen om een level omhoog te gaan, is de lol er voor mij af. Eerlijk gezegd vind ik het vooral sneu voor de meisjes die Winx club erg leuk vinden, en veel verwacht hadden van deze game. Voor de zekerheid heb ik mijn nichtje en neefje ook even laten spelen, maar die waren ook niet enthousiast. Ik was graag positief geweest, maar het zit er niet in. Voordat je door alle minigames heen bent, heb je de DS al witheet in een hoek gegooid. Op de achterkant van het doosje staan aantrekkelijke screenshots van de levels, maar ik ben ze tot nu toe nog niet tegen gekomen. Op zich werkt de gameplay aardig, maar het is zo afgezaagd (figuurtjes tekenen, op een knopje drukken wanneer het in beeld komt) dat ik er klaar mee ben.Algemene informatie: Ontwikkelaar: Namco Bandai Platform: Nintendo DSPrijs: € 9,99Score– Gameplay: 4/10- Fun: 5/10- Levensduur: 5/10- Graphics: 4/10- Geluid: 4/10- Originaliteit: 3/10Totaalscore volgens reviewer: 4,2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.