Online games trekken mijn aandacht, daarom vond ik het ook super om met deze online game te beginnen. Maar bleef dit spel mijn aandacht trekken?Deze game begon allemaal als een strip, maar zo bekend is die niet. Daarom is het leuk om daar ook wat over te vertellen. De twee personages ”Shakes en Fidget” beleven spannende avonturen in de World of Warcraft wereld. Ze komen altijd in de problemen en komen er op leuke manieren ook weer uit. Maar nu een review over de game!GameplayWanneer je op de site aanklikt dat je het wilt spelen, komt er gelijk een keuzemenu in beeld. Met dat keuzemenu kan je een eigen personage aanmaken. Zo kan je kiezen tussen mannelijk of vrouwelijk en kan je zelfs het type personage vastleggen, zoals: mensen, orks, dwergen, gnomen etc. Dit menu deed mij erg denken aan World of Warcraft.

Je bevindt je elke keer weer als je het spel begint op een groot marktplein. Daar kan er een keuze gemaakt worden om naar de arena te gaan of bijvoorbeeld naar de toverwinkel.

Het spel draait om het sparen van munten; zilveren en gouden. Door in de arena met andere online spelers een gevecht aan te gaan, verbeter je je niveau en krijg je zilveren munten als je wint. Hoe dit vechten eruit ziet, kan hetzelfde gezien worden als het gevechtmenu bij de pokémon games. Wanneer je een gevecht verliest, verlies je ook kracht. Deze kracht kan omhoog gehaald worden door het eten van een paddestoeltje. Waarvan je er 10 extra gratis cadeau krijgt als je je net hebt aangemeld voor het spel. Wil je er meer? Gebruik dan je Wally card of een ander betaalmiddel. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om munten te verdienen, door bijvoorbeeld te gaan werken. Verwacht hier niet veel van. Wanneer je gaat werken krijg je een scherm voor je waar een uur wachttijd opstaat, na een uur wachten heb je je munten binnen. Ook kunnen er munten verdient worden door een opdracht voor een personage te doen die zich verbergt in de kroeg. Ook voor deze opdrachten krijg je een wachtscherm. Wanneer je genoeg zilveren en gouden munten hebt, kun je ook bij de wapenwinkel nieuwe wapens kopen om mee te vechten in de arena.

Graphics & GeluidDe kwaliteit van de graphics zijn goed. Het beeld is mooi, alleen is er weinig gebruik gemaakt van geluidjes en muziekjes. Ik denk zelf dat als er meer gebruik gemaakt was van verschillende muziekjes, dat het spel anders naar voren komt dan dat het nu doet.ConclusieShakes & Fidget heeft een gameplay wat je in eerste instantie niet verwacht. Het lijkt alsof je heel veel kunt doen met het spel, maar doordat je steeds 15 tot 60 min. moet wachten om verder te kunnen, wordt het spel erg oninteressant. ScoreGameplay: 6/10 Fun: 5/10 Levensduur: 6/10 Graphics: 7,5/10 Geluid: 6,5/10 Originaliteit: 6,5/10 Score volgens reviewer: 6,3Heeft deze review je aangezet om deze game te spelen? Ga dan naar http://www.sfgame.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.