Binnenkort zal het derde deel van de trilogie van Lord of the Rings uitkomen, In de Ban van de Ring: Aragorn’s Avontuur. Dit keer kruip je in de huid van Aragorn. Een groot verschil met de vorige 2 delen is dat dit deel echt voor de hele familie is gemaakt.Ik heb het spel even kunnen spelen op de Elf Fantasy Fair en ik moet zeggen dat ik het er erg leuk uit vind zien. Ik heb het spel gespeeld op de Wii en ik vond het erg leuk dat mijn remote omgebouwd was tot zwaard, en mijn nunchuck een schild was. Omdat je in het spel ook echt moet vechten met zwaard en schild, is het erg leuk om beide items dan ook echt vast te hebben.

Het spel begint in ‘The Shire’. Je speelt als de zoon van Samwise Gamgee. Het is de bedoeling dat je daar leert omgaan met je zwaard en schild, voordat het echte avontuur kan beginnen. Heb je alle stappen doorlopen in het begin gebied, dan ga je samen met je vader Sam het avontuur aan.

Ik vond de graphics er goed uitzien, ik kreeg het echte ‘Lord of the Rings’ gevoel. Dat het dit keer een spel is voor ook jongere spelers was meteen wel duidelijk. De vechtscènes zijn minder bloederig en je kunt er voor kiezen om het spel in het Nederlands te spelen. Verder oogt het hele spel gewoon vriendelijk, de karakters zien er zelfs een beetje lief uit.

Mijn dochter wilde het ook graag even proberen en ik kon zien dat het voor haar ook goed te spelen was. Er staat duidelijk aangegeven welke stappen je moet volgen om verder te kunnen.

Je kunt het spel in je eentje spelen, maar ook met z’n tweeën. Wat ik daar erg leuk aan vind, is dat je dan ook echt wat aan elkaar hebt, en niet alleen maar naast elkaar speelt. De tweede speler zal in de huid van Gandalf kruipen. Het is natuurlijk altijd handig om een healer bij je te hebben. In dit geval zal Gandalf je ook echt kunnen helpen om je in leven te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.