Er waren nogal wat geruchten de laatste maanden over de nieuwe Nintendo DS, maar nu heeft Nintendo de handheld echt aangekondigd. In een bedrijfarapport van Nintendo heeft Satoru Iwata, directeur van Nintendo, laten weten dat er inderdaad een nieuwe handheld komt. De Nintendo 3DS moet voor maart 2011 verschijnen.Update: Naast de informatie hebben we ook nog een filmpje voor je.

Het vernieuwende en speciale aan deze nieuwe handheld is het feit dat deze 3D beelden kan weergeven, waar je overigens geen speciale 3D bril voor nodig zal hebben. Volgens het rapport zal verdere informatie pas naar buiten komen tijdens de E3 van dit jaar. Waarschijnlijk gaat het om een compleet nieuwe handheld, omdat de oudere games geen 3D ondersteuning hebben. Ze hebben wel aangegeven dat games van de huidige DS wel op de nieuwe handheld moeten werken. Er waren ook nog geruchten over een trilfunctie in de stylus en dat de handheld de bewegingsbesturing van de iPod zou gaan gebruiken, maar dat is nog even afwachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.